Música
Cultura 04/12/2012

L'Esmuc dedica un simposi a Frederic Mompou

Les jornades, organitzades per l'Escola Superior de Música de Catalunya en col·laboració amb la Fundació Frederic Mompou, el Museu de la Música i L'Auditori de Barcelona, se celebraran de l'11 al 14 de desembre

Ara
2 min
Presentació del Simposi Frederic Mompou en el segle XXI

BarcelonaAquest dimarts 4 de desembre al matí s'ha presentat a la seu de la SGAE de Barcelona el Simposi Frederic Mompou en el segle XXI, que organitza l'Escola Superior de Música de Catalunya (Esmuc) en col·laboració amb la Fundació Frederic Mompou, el Museu de la Música i L'Auditori de Barcelona, juntament amb altres entitats. Les jornades se celebraran de l'11 al 14 de desembre.

La presentació del simposi ha comptat amb la presència del secretari general de Polítiques Educatives del departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, Lluís Font; el director de l'Esmuc, Josep Borràs; el director del Museu de la Música de Barcelona, Jaume Ayats; el president de la Fundació Frederic Mompou, Joan Millà, i els pianistes i professors de l'Esmuc Adolf Pla i Jordi Masó.

Adolf Pla ha destacat la necessitat d'incorporar l'obra de Frederic Mompou al programa pedagògic musical i el fet que la seva figura s'estigui revalorant i fent cada vegada més visible en aquest nou mil·lenni. Jordi Masó ha detallat les diferents activitats que s'han programat al voltant d'aquest simposi, amb diversos concerts i projeccions de documentals sobre Frederic Mompou cedits per la seva fundació. A més dels concerts que oferiran Masó i Pla, també cal destacar el concert dedicat al cant amb alumnes de l'Esmuc i el Conservatori del Liceu, i el de repertori instrumental amb la participació, entre d'altres, del cor de l'Esmuc, dirigit per Josep Vila. A més, s'interpretarà la cantata infantil 'L'ocell daurat', el dijous 13 de desembre, amb la participació de la coral infantil l'ARC de l'Escola Municipal de Música Can Ponsic.

Exposició sobre Mompou i Gaudí

Jaume Ayats ha remarcat la voluntat de servei públic que tenen totes les institucions que es troben a L'Auditori i que prenen un tema com el de Mompou per col·laborar i coordinar-se, contribuint a la difusió de la música del nostre país. El Museu de la Música inaugurarà el dimecres 12 de desembre l'exposició 'El so de la llum, Mompou i Gaudí', que uneix l'obra d'aquests dos grans artistes, la música i l'arquitectura a través de l'estudi del pianista Adolf Pla i de la fotografia de Marc Llimargas.

Josep Borràs, director de l'Esmuc, ha agraït el suport a totes les entitats col·laboradores, com la mateixa Fundació Frederic Mompou, la Fundació Victoria de los Ángeles, Catalunya Música, l'Anella Cultural, L'Auditori i la SGAE, que també ha patrocinat aquest simposi, juntament amb Banc de Sabadell, Jané Ventura i l'Hotel Hilton. També ha volgut destacar la col·laboració de l'Associació d'Alumnes de l'Esmuc, que participa activament en l'organització d'aquest simposi.

El secretari de Polítiques Educatives del departament d'Ensenyament, Lluís Font, ha subratllat la necessitat de donar referents artístics com el de Frederic Mompou, figura clau en l'evolució de la música catalana, per aprofundir en el coneixement. Per Font, Mompou es pot veure com una metàfora del país, per la seva perseverança, per la capacitat de superar dificultats i de tenir ambicions, i com a artista que representa l'esforç i el somni i que respon a la "geologia" cultural de Catalunya.

stats