Cultura 22/02/2018

L'Estat reclama a Amics de l'Òpera de Sabadell 400.000 euros en concepte d'IVA

L'entitat afirma que totes les declaracions i cobraments es van fer correctament

Ara/acn
1 min
L'Estat reclama a Amics de l'Òpera de Sabadell 400.000 euros en concepte d'IVA

BarcelonaL'Estat reclama, a través d'Hisenda, a l'Associació Amics de l'Òpera de Sabadell (AAOS) una suma pròxima als 400.000 euros en concepte d'IVA des de l'any 2013 fins al 2017. L'entitat assegura que l'impost es va cobrar i declarar correctament d'acord amb la normativa vigent. Però un canvi formalitzat l'any 2013 obligava a no incloure l'impost en les factures emeses als teatres i centres on van actuar. És a dir, el canvi eximia les associacions sense ànim de lucre de fer factures amb aquest impost.

L'entitat afirma que se'ls va comunicar tard, motiu pel qual no van reflectir-ho en les seves factures. "Això ens ho van dir dos o tres anys més tard", explica la presidenta de l'AAOS, Mirna Lacambra. És per aquest motiu que l'associació ha recorregut la decisió i està a l'espera d'una resposta, ja que "és un cop molt fort", apunta Lacambra. Per pagar aquest deute l'entitat ha hagut de sol·licitar un préstec al Banc Sabadell i un aval, fet pel qual, comptant les comissions i altres despeses derivades, la xifra arriba gairebé als 600.000 euros. "És un desgavell important per a nosaltres", adverteix Lacambra, que explica que estan treballant per trobar un 'partner' que els doni suport econòmic per afrontar la despesa.

L'entitat va néixer l'any 1982, i des dels seus inicis ha assumit les seves responsabilitats amb Hisenda, explica Lacambra. "Hem fet tota la vida el que s'havia de fer legalment amb Hisenda; totes les factures que hem cobrat als teatres on hem anat a fer funcions les hem fet com legalment s'havien de fer, amb l'IVA, i ho hem declarat", conclou.

stats