Cultura 26/01/2016

L'Heliogàbal cancel·la els concerts a l'espera d'una nova normativa

El local de Gràcia ha de fer front a diverses multes per manca de limitador de so i excés d'aforament

Ara
2 min
L’Heliogàbal 20 anys  Defensant la música en directe  Onze grups per  Bufar les espelmes

BarcelonaL'Heliogàbal, que des de fa 20 anys disposa d'una llicència de bar cafeteria que no s'ajusta a l'activitat cultural que desenvolupa, ha decidit cancel·lar, traslladar o ajornar temporalment tots els concerts previstos perquè no pot assumir noves sancions econòmiques. La sala s'enfronta a dues multes per manca de limitador de so i excés d'aforament després de diverses inspeccions de la Guàrdia Urbana motivades per la denúncia d'un veí, segons l'associació.

"Per por que no ens posin més multes i ens acabin d’enfonsar econòmicament, ens veiem obligats a cancel·lar, traslladar o ajornar tots els concerts que havien de tenir lloc al bar", explica l'Heliogàbal en un comunicat en què recorden que no tenen "el limitador de so d’un bar cafeteria perquè els concerts no se sentirien". També reconeixen que no compleixen el límit d’aforament de 49 persones, però que amb "una llicència adequada i sense fer-hi cap intervenció", el local podria acollir fins a cent persones. "De totes maneres, estem disposats a fer les obres que calgui per garantir la màxima seguretat, això per descomptat", afegeixen.

El local fa anys que sol·licita a l’Ajuntament cobertura legal per poder dur a terme la seva activitat. Ara, el consistori ha comunicat que ja treballa per modificar la normativa que regula la música en directe a Barcelona per tal de preservar que sales com l'Heliogàbal puguin continuar desenvolupant la seva tasca "amb garanties".

El propòsit de l'Ajuntament, i concretament de l'Institut de Cultura de Barcelona (Icub), és trobar la fórmula que acceleri la solució de problemàtiques com la de l'Heliogàbal, que també afecta altres locals de la ciutat. La voluntat política hi és, com reconeixen els responsables de la sala de Gràcia, i des de l'Icub es treballa perquè situacions com aquestes no tornin a passar. El cas de l'Heliogàbal posa de manifest la dificultat per tirar endavant projectes culturals relacionats amb la música en directe de proximitat a Barcelona.

stats