Publicitat
Publicitat

La literatura templera lliure de mites i documentada

Les claus del seu final

La fi dels templers catalans explica la resistència dels templers catalans als castells, el setge i la capitulació. Josep Maria Sans i Travé també detalla les negociacions.

Un llibre per entendre els templers

Joan Fuguet i Carme Plaza han dedicat diversos llibres a l'art i arquitectura del Temple i de l'Hospital. Amb Els templers, guerrers de Déu. Entre Orient i Occident expliquen qui eren, què van significar en la seva època i detallen el seu tràgic final. Amb la documentació de l'Arxiu de la Corona d'Aragó acaben amb alguns mites, n'inventarien els béns i fan un repàs fotogràfic al llegat que han deixat.

Eco contra l'esoterisme

El semiòleg Umberto Eco, a El pèndol de Foucault , arremet contra totes les teories esotèriques. Amb un to satíric, es carrega totes les teories sobre els coneixements ocults dels templers.

Entre el romanticisme i la història

El templario y la villana , de Joan Cortada (1805-1868), conté tots els tòpics romàntics: una relació amorosa que acaba en tragèdia perquè el templer en qüestió no vol renunciar al seu vot de castedat. Cortada, fins fa poc un escriptor oblidat, utilitza, i fins i tot, reprodueix documents de l'Arxiu de la Corona d'Aragó. Alguns dels personatges de la novel·la també són reals.

Els llibres que ens fan grans

Més continguts de

Els llibres que ens fan grans
PUBLICITAT
PUBLICITAT