Cultura 23/04/2012

La Generalitat inaugura la Llibreria en línia amb el relat de la Diada de Sant Jordi del 1712

La majoria dels texts que es publicaran estan extrets dels Dietaris de la Generalitat de Catalunya

Efe
1 min

BarcelonaCoincidint amb la Diada de Sant Jordi, la Llibreria en línia de la Generalitat un calendari de fets ocorreguts fa 300 anys, la majoria extrets dels Dietaris de la Generalitat de Catalunya (1411-1713) i relacionats amb la Guerra de Successió. "En aquest dia, per ser la festivitat del gloriós, senyor, invicte cavaller i màrtir Sant Jordi, patró del Principat... s'ha fet la festa en la forma estilada...". Així comença l'anotació sobre la Diada de Sant Jordi del 1712 en el dietari de la Generalitat. D'aquesta manera, i fins a setembre del 2014, es podrà seguir diàriament el que succeïa a Catalunya fa tres segles.

En el primer fragment publicat avui, es poden conèixer els oficis religiosos que es van celebrar aquell dia, el número "imponderable" -en paraules de l'època- de gent que va visitar la capella del sant i que, amb motiu de la festivitat, es van retirar d'aquesta capella els crespons negres en senyal de dol per la mort de l'emperador Josep I d'Habsburg.

L'objectiu de la llibreria és recomanar publicacions de la Generalitat sobre aquest període de la història de Catalunya.

stats