Música

Llum verda a un Festival de Pedralbes amb més de trenta concerts

A-ha, Juanes, Tom Jones, Paul Anka i Gilberto Gil, entre les noves incorporacions a la programació

2 min
El músic britànic James Blunt inaugurarà el Festival Jardins de Pedralbes 2022.

BarcelonaEl Festival Jardins de Pedrables, organitzat per la promotora barcelonina Concert Studio, ha esvaït la incertesa que envoltava l'edició del 2022. Finalment es podrà celebrar del 8 de juny al 24 de juliol. Al cartell, més de trenta concerts, sobretot d'artistes i grups internacionals com Tom Jones, Patti Smith, James Blunt, The Beach Boys, Madness, A-Ha, Gilberto Gil i Juanes. Tot estava pendent de la resolució d'un concurs públic convocat per l'Ajuntament de Barcelona per decidir "l'atorgament de la cessió d'ús per fer-hi un esdeveniment musical", després de rebre la petició d'una altra empresa que també volia fer servir el mateix espai els mesos de juny i juliol del 2022. El procés del concurs es va engegar al febrer i, un cop presentades les al·legacions, l'11 de març es va resoldre a favor de Concert Studio, perquè finalment no s'hi va presentar cap altre candidat.

"Passat i perdut aquest temps, i perdudes aquestes energies, hem arribat fins avui i hem guanyat per eliminació, ens hem quedat sols i no podíem perdre; hauria estat molt greu perdre sense rival", ha explicat Martín Pérez, director de Concert Studio, en la presentació del festival que ha tingut lloc aquest dimecres a la Casa Seat, l'espai cultural d'un dels principals patrocinadors de l'esdeveniment musical juntament amb Banc Sabadell, Cerveses Alhambra, Casa Viva i Mesoestetic. Falta per resoldre l'aforament, perquè les condicions marcades en el concurs públic el reduïen a 2.400 persones assegudes (200 menys); tampoc es preveia la possibilitat d'un format mixt, amb seients i una pista per a públic dret que feia créixer l'aforament fins a 3.400 espectadors. Aquesta és una qüestió que ara com ara es negocia amb l'Ajuntament, segons informa el director de Concert Studio.

Pel que fa a la continuïtat, Pérez diu que no està preocupat perquè a partir del 2023 els usos de l'espai ja no dependran de l'Ajuntament, sinó de la Generalitat, que des del 8 de febrer és la propietària tant dels jardins com del Palau de Pedralbes: "Tenim un compromís de la Generalitat de prorrogar el conveni amb Concert Studio un mínim de cinc anys. I no en tinc cap dubte que el compliran. La Generalitat compleix els seus compromisos".

L'edició del 2022, que inaugurarà el britànic James Blunt el 7 de juny, té un caràcter especial perquè, com recorda Pérez, aplega artistes que estaven programats el 2020 i el 2021 i que no hi van poder actuar a causa de les restriccions pandèmiques, com ara Patti Smith, Madness, Ben Harper, Diana Krall, Crowded House, Alan Parsons Project, Diego el Cigala, Andrés Calamaro, Loquillo, LP, Nile Rodgers & Chic i el mateix James Blunt. D'altres, però, no s'han pogut reprogramar, com Diana Ross i Cat Stevens, dos dels grans noms que havien d'actuar el 2020. Però n'hi ha de nous, com alguns dels setze que s'han anunciat avui, entre els quals hi ha els noruecs A-Ha, el brasiler Gilberto Gil, el nord-americà Paul Anka i el francès Yann Tiersen, a més d'Els Amics de les Arts, Blaumut i Pablo Alborán. Una altra de les novetats serà el concert d'Il Divo, que servirà per homenatjar el cantant Carlos Marín mort l'any passat a causa del covid. Com és habitual, també hi haurà una nit solidària, aquest any amb l'actuació de Rosario, la recaptació de la qual es destinarà al Sant Joan de Déu Pediatric Cancer Center Barcelona.

stats