Cultura 27/05/2019

El Louvre ha tancat aquest dilluns per una protesta del personal de recepció

Els treballadors del museu fan vaga per denunciar la falta d'efectius

Ara
1 min
El museu del  Louvre de París

BarcelonaEl Museu del Louvre no ha obert les portes aquest dilluns amb motiu d'un dret de suspensió exercit pels agents de la recepció, que denuncien problemes d'efectius, tant a l'acollida del centre com en vigilància. Així ho han piulat aquest matí des del compte del museu, al mateix temps que han assenyalat les modalitats per retornar les entrades.

En un comunicat del sindicat del museu i recollit per France Info, els treballadors es queixen que no poden fer front a un públic creixent: "El 2018 la freqüentació del Louvre ha superat la barrera dels 10,2 milions de visitants. Així com el públic ha augmentat més d'un 20% des del 2009, el palau no ha crescut i els efectius no han parat de disminuir".

"Ens disculpem de qualsevol inconvenient causat i agraïm la seva comprensió", ha explicat la direcció del museu en un comunicat, després de reconèixer que el nombre de visitants els pròxims dies "continuarà sent elevat".

La xifra més alta de visitants es va donar el 2012, quan el centre va inaugurar el departament d'art islàmic i es van presentar les exposicions sobre Leonardo da Vinci i Rafael. Aleshores es van assolir els 9,7 milions de visitants.

stats