Teatre
Cultura 22/09/2011

Marcel Gros celebra el seu trentè aniversari amb l'espectacle 'La gran A...ventura'

Es tracta d'una visita guiada pel món particular del pallasso manresà amb un llenguatge i un imaginari propis

Acn
2 min
Marcel Gros

Manresa"Multicòmic i minimèdia". Així és com el pallasso manresà Marcel Gros defineix el seu nou espectacle, La gran A...ventura. Una visita guiada pel seu univers particular que descobreix les dèries que el pallasso ha anat acumulant al llarg dels seus trenta anys d'experiència damunt dels escenaris. Marcel Gros ha creat aquest espectacle per celebrar el seu trentè "universari", en lloc d'aniversari. "És el meu univers, una autobiografia que miro de compartir amb tot el públic, indicat únicament i exclusivament per a tothom", ha apuntat. El pallasso ha assegurat que quan es posa el nas vermell és "més Marcel Gros que mai".

Marcel Gros va deixar la seva professió de banquer fa trenta anys per dedicar-se al món de l'espectacle. Des de llavors, assegura que la figura de pallasso ha evolucionat i ha passat "d'estar en un racó residual a ser cada cop més apreciada". De fet, segons Marcel Gros, "un pallasso és un com un nen petit que surt davant la família perquè vol que li comprin una joguina, s'ha de fer estimar".

Amb tota l'experiència acumulada durant aquests trenta anys damunt dels escenaris, Marcel Gros celebra el seu trentè aniversari amb l'espectacle La gran A...ventura, on la lletra A és la protagonista. "La A és l'inici de totes les paraules que porten bon rotllo com l'amor, l'amistat o l'aventura", ha explicat. L'espectacle és un viatge guiat per l'univers particular del pallasso manresà, amb un llenguatge propi, una simbologia i un imaginari acumulats a base d'experiència.

Manresa, "un oasi del teatre europeu"

Marcel Gros té clar que el lloc on s'havia de celebrar el seu trentè aniversari era la seva ciutat: Manresa. Un lloc que, segons el pallasso, en els últims anys s'ha convertit en un "oasi del teatre europeu". Gros té un especial vincle amb el Teatre Kursaal, l'espai on farà l'espectacle. "Recuperar un teatre com el Kursaal ha sigut un somni que s'ha fet realitat entre tots", ha assegurat.

"La jubilació: i si demà tinc actuació?"

El pallasso manresà no vol sentir a parlar de jubilació. Creu que amb els trenta anys d'experiència, ara inicia una nova etapa i no es planteja un futur sense ser pallasso. De fet, assegura que quan li parlen de jubilació, ell contesta: "I si demà tinc actuació?". L'espectacle de Marcel Gros es podrà veure aquest dissabte a dos quarts de vuit del vespre al Teatre Kursaal.

stats