Música
Cultura 27/09/2013

Mascarell assegura que no hi ha cap decisió presa sobre qui serà el nou director general del Liceu

El conseller de Cultura diu que Roger Guasch "és una de les opcions". També nega "rotundament" una possible fusió de l'Orquestra del Liceu i l'OBC

Ara
1 min

BarcelonaEl nom del nou director general del Gran Teatre del Liceu encara no està decidit. 'La Vanguardia' ha publicat aquest divendres que el càrrec l'ocuparà Roger Guasch, però el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, ha dit que "és una de les opcions" i que "la decisió no està presa".

L'elecció del nou director es farà efectiva en la reunió de la comissió executiva del Liceu que tindrà lloc el 4 d'octubre i on hi ha representants de la Generalitat, el ministeri de Cultura, l'Ajuntament de Barcelona i els Amics del Liceu.

No rotund de Mascarell a la fusió de l'OBC i l'Orquestra del Liceu

Actualment, el Liceu viu una situació transitòria. El seu director artístic, Joan Matabosch, marxa al Teatro Real de Madrid. El director del Cor, José Luis Basso, deixarà el teatre de la Rambla al final de la temporada després que acceptés l'oferta de l'Òpera de París. Tot plegat genera incertesa sobre el futur del Liceu, i fins i tot corren rumors sobre una possible fusió de l'Orquestra del Liceu i l'OBC. Mascarell ha desmentit avui aquesta fusió. "Rotundament, no", ha dit el conseller de Cultura, que ha explicat que "no està demostrat que sigui econòmicament més sostenible ni culturalment més interessant".

stats