Cultura 18/01/2012

Mascarell felicita l'equip de 'Pa negre' perquè ha aconseguit "un canvi d'escala en el cinema català"

El conseller encoratja la productora, Isona Passola, i el director, Agustí Villaronga, a continuar amb la línia de treball que han iniciat, tot i no haver arribat a la final dels Oscars

Acn
1 min

BarcelonaEl conseller de Cultura, Ferran Mascarell, ha reconegut aquest dimecres el paper de la pel·lícula Pa negre en la cursa dels Oscars perquè, encara que no hagi arribat a la final, la trajectòria del film "representa un canvi d'escala en el cinema català".

Segons Mascarell, ara "ja sabem com s'ha de fer des de la singularitat una pel·lícula amb valor universal". Per això ha felicitat l'equip del film "per l'èxit assolit i per l'orgull" que han fet sentir al poble català.

Poc després de saber-se que l'Acadèmia de Hollywood no havia inclòs el film en la llista de nou finalistes en la categoria de pel·lícules de parla no anglesa, el conseller ha donat l'enhorabona al director, Agustí Villaronga, i a la productora, Isona Passola, per la "feina feta" i els encoratja a seguir pel camí que han traçat.

Pa negre va aconseguir 9 premis Goya en l'edició del 2011, 13 premis Gaudí i la Concha de Plata a la millor actriu del Festival de Sant Sebastià, per a Nora Navas. També ha rebut altres reconeixements, com ara el premi Fotogramas de Plata a la millor pel·lícula espanyola, el premi Jules Verne del Festival de Nantes a la millor pel·lícula, el premi Rosa de Sant Jordi de RNE a la millor pel·lícula espanyola, el premi Rosa del Desert del Festival Fisahara, el Cartelera Túria a la millor pel·lícula o el premi San Pancracio al millor director del Festival de Cine Espanyol de Cáceres.

stats