Cómic
Cultura 10/04/2015

Mascarell: "Per acabar el Museu del Còmic falten entre 7 i 9 milions i no els tenim"

La Generalitat està treballant ja en la identificació del futur fons del museu

ARA / Agències
2 min
El Museu del Còmic en obres

BarcelonaEl conseller de Cultura de la Generalitat Ferran Mascarell ha assegurat aquest divendres que el gran obstacle per enllestir la construcció del projectat Museu del Còmic a Badalona són únicament de caràcter econòmic. "Per acabar el Museu del Còmic falten entre 7 o 9 milions i no els tenim", ha resumit el conseller a la presentació del Saló del Còmic del Barcelona.

Mascarell ha subratllat que per aconseguir els fons caldria retallar altres partides. "No hem trobat res més que puguem deixar de fer i, en un situació d'incertesa com l'actual, crec que hem de donar suport a les coses que tenim en marxa –ha argumentat–. I les que estan per fer, s'haurien de fer en condicions".

Tot i que la construcció del museu està bloquejada per la falta de fons, la Generalitat ja hi treballa en els seus continguts. El conseller ha explicat que el periodista Vicent Sanchis està treballant en la identificació dels elements presents en col·leccions públiques i en l'àmbit privat de cara a donar forma al futur fons del Museu del Còmic. Mascarell ha avançat que en les pròximes setmanes aquest material es podria presentar en format digital perquè sigui accessible al públic.

Un saló més fantàstic que mai

Pel que fa a la 33a edició del Saló Internacional del Còmic de Barcelona, que obrirà les portes el dijous 16 d'abril, enguany reivindicarà els vincles que les vinyetes mantenen amb la ciència, en el seu vessant real, però sobretot fantàstic. I gran part de les exposicions i activitats programades giraran entorn d'aquest àmbit.

De les 19 exposicions que es veuran al Saló en els 36.000 metres quadrats habilitats al recinte de la Fira Montjuïc, la principal serà "Còmics fantàstics", una mostra amb més de 400 dibuixos originals d'autors de tot el món, i que exhibirà a més objectes de l'empresa de maquillatge d'efectes especials DDT, que van guanyar l'Oscar pel seu treball a 'El laberinto del fauno'.

El saló no passarà per alt la Star Wars Celebration, que tindrà lloc a tot el món el 16 d'abril, i que tindrà com a plat fort una videoconferència amb el director J.J. Abrams als cines Cinesa Diagonal, fins on s'arribarà amb un bus turístic amb motius de la saga creada per George Lucas.

stats