Cinema
Cultura 04/03/2014

El Mecal ret homenatge a Jacques Demy i Frankenstein

El festival programa 350 curtmetratges que es projectaran en 47 sessions en una edició que té com a país convidat Holanda

Agències
2 min
'Tryouts', de Susana Casares, un dels curts que es projectaran al Mecal 2014

Barcelona350 curtmetratges passaran a partir del dijous 6 de març pel Festival Internacional de Curtmetratges i Animació de Barcelona, el Mecal.Un dels plats forts del festival serà l'homenatge al llegendari cineasta de la Nouvell Vague Jacques Demy, de qui es projectaran quatre curtmetratges. També s'homenatjarà un dels grans personatges de terror: Frankenstein, i es projectarà el curt 'Frankenweenie' de Tim Burton i una selecció de documentals sobre el monstre de Frankenstein.

En total, el Mecal tindrà 47 sessions de curts, quatre més que el passat any, amb un total de 80 hores de programació. El festival projectarà curtmetratges al llarg de quatre caps de setmana. El primer cap de setmana estarà dedicat a la ficció; el segon, a l'animació; el tercer, al documental i el quart se centrarà en les col·laboracions que té el festival amb l'Institut Francès i a un focus del país convidat d'aquesta edició Holanda. Aquest focus comptarà amb dues seccions dedicades als millors curts holandesos actuals, una classe magistral del cineasta holandès Rosto, director de 'Mind my Gap'.

El festival recuperarà seccions clàssiques com Internacional, Obliqua, Documental i Animació, a més de seccions paral·leles com Escola de cinema, Videodansa, Videoclips o Womart, la veterana secció centrada en l'univers femení. Un dels treballs d'aquesta secció serà el premiat 'Tryouts', de la catalana Susana Casares, que explora el xoc de cultures a través del retrat d'una adolescent musulmana que és rebutjada de les proves per ser animadora pel fet de portar l''hijab', el mocador islàmic.

El director del festival, Roberto Barrueco, ha remarcat que el festival se segueix expandint tot i la crisi econòmica: "Seguim fent més per menys". Barrueco ha assegurat que tot i que les subvencions estan baixant, el festival té aportacions de totes les institucions. "I això significa que el festival està assentat", ha resumit.

stats