Cinema
Cultura 11/10/2011

La 'Melancolía' de Lars von Trier triomfa a Sitges

El director, després de la polèmica de Hitler a Canes, no assistirà al festival

Efe
1 min
Kirsten Dunst a 'Melancolía', de Lars Von Trier

SitgesL'inquietant Melancolía, del cineasta danès Lars von Trier, amb la seva poètica visió d'un cataclisme global, ha estat rebuda amb molts aplaudiments en el Festival de Cinema de Sitges, on s'ha presentat en la secció oficial Panorama.

Amb un repartiment estel·lar, format, entre d'altres, per Kirsten Dunst (gran premi d'interpretació femenina a Canes per aquest film), Kiefer Sutherland, Charlotte Gainsbourg, Charlotte Rampling i John Hurt, la pel·lícula comença amb un sumptuós casament en una mansió envoltada de boscos i un camp de golf i acaba amb la col·lisió de la terra amb el planeta Melancolía, deu vegades més gran que aquesta.

Von Trier, també guionista d'aquesta cinta que no deixa indiferent, col·loca dues germanes en primer pla, la Justine i la Claire, que es poden entendre com a metàfores de dues maneres diferents de veure el món i afrontar la mort.

Encara que el polèmic director no serà present a Sitges, és possible que a la sessió d'aquesta nit dirigeixi algun missatge gravat al públic del festival català.

Durant la passada edició del Festival de Canes, Lars von Trier es va convertir en un dels seus màxims protagonistes en dir a la presentació d'aquesta pel·lícula que simpatitzava amb Hitler, encara que posteriorment va asseverar que va ser "estúpid" fer aquelles declaracions en aquelles circumstàncies.

stats