Llibre
Cultura 08/03/2021

Les memòries d’infantesa i joventut del poeta Joan Margarit, amb l’ARA

L’ARA ofereix el llibre 'Per tenir casa cal guanyar la guerra'. Editat pel Grup 62, es pot aconseguir per 10,95 euros a la botiga web del diari del 10 al 24 de març

1 min
Portada del llibre "Per tenir casa cal guanyar la guerra"

Molts han llegit per primer cop poesia gràcies a Joan Margarit. Molts s’han emocionat llegint els seus versos: hi han trobat les paraules que expressaven sentiments propis molt profunds. Després de Miquel Martí i Pol, no hi ha hagut a casa nostra un poeta més popular que Joan Margarit, que ha tingut també una notable projecció fronteres enllà: ha estat traduït a nombroses llengües. 

Una de les millors maneres de conèixer el que ha sigut un dels grans arquitectes de les paraules és llegint les seves memòries –ell preferia dir-ne records– d’infantesa i joventut, allà on tot va començar.

A Per tenir casa cal guanyar la guerra, Joan Margarit (1938-2021) no espigola agendes o àlbums familiars, no es deixa amanyagar gaire per la nostàlgia, ni li preocupa gens quedar bé, sinó que es capbussa de ple en les vivències que li han quedat clavades i tracta d’entendre per què són allà i de quina manera tenen a veure amb la construcció de la seva vida i de la seva poesia. El llibre, editat pel Grup 62, es pot aconseguir en aquest enllaç del 10 al 24 de març.

stats