DANSA
Cultura 01/03/2012

El Mercat de les Flors es consolida com la capçalera de la dansa amb un nou contracte programa

El document signat per Ajuntament de Barcelona, la Generalitat i el director Francesc Casdesús marca indicadors concrets que haurà d'assolir el centre

Laura Serra
1 min

BARCELONADimecres el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, defensava que tots els centres culturals nacionals s'han de regir per un contracte programa concret i eficient, i avui signava amb el Mercat de les Flors un document que pot servir de model per a la resta de grans institucions culturals. El contracte programa 2012-15 marca els reptes marc que tindrà el centre de referència en dansa a tot l'Estat, que capitaneja des de fa 5 anys Francesc Casadesús.

Els resultats de l'últim programa han sigut un èxit, de manera que el projecte continuarà en la mateixa direcció però amb alguns afegitons: la necessitat de potenciar el treball amb els artistes catalans, de fer projectes socials comunitaris i de difondre les seves propostes a nivell internacional i nacional. Això, a banda de complir indicadors molt més concrets en forma de xifres: assolir 50.000 espectadors, aconseguir més del 30% de pressupost de recursos propis i entitats no consorciades, destinar més del 50% del pressupost a l'activitat, tenir un 40% de companyies catalanes, un 40% d'internacionals i un 20% d'Espanya, fer 5 coproduccions per temporada i ajudar 10 companyies residents i associades.

L'acord ha de convertir el Mercat en l'eix central d'un pla integral de dansa que la conselleria està negociant amb el sector i que inclourà aspectes com els ajuts, la internacionalització, la formació i la difusió. A més, ha avançat que es preveu fixar quotes de dansa en altres equipaments per ampliar els públics d'aquest llenguatge.

stats