Cinema
Cultura 16/10/2021

Michael Caine rectifica i diu que no es retira del cinema

L'actor anuncia en una entrevista a la BBC la seva retirada i hores després la desmenteix al seu Twitter

Ara
2 min
Michael Caine a 'Best sellers'

BarcelonaMichael Caine ha desmentit a través del seu compte de Twitter la seva retirada després d'haver afirmat en una entrevista de ràdio a la BBC que el paper que ha fet a la seva nova pel·lícula, Best sellers, seria l'últim que interpretaria. Justament la pel·lícula va d'un vell autor que s'embarca en un últim tour promocional per donar suport a una jove editora, interpretada per Aubrey Plaza. L'actor britànic ha negat la notícia amb un irònic "no m'he retirat però no hi ha molta gent que ho sàpiga".

Els motius de l'adeu que havia esgrimit abans eren diversos: que no ha treballat en els dos últims anys, que la pandèmia ha ajornat o cancel·lat alguns projectes, que té un problema a l'esquena que li afecta les cames i li dificulta caminar i, també, que no troba papers adequats: "No hi ha tants guions amb un protagonista de 88 anys". "No he tingut ofertes. Ningú fa el cinema que jo vull fer", ha dit. A més, deia Caine a l'entrevista, com que ha publicat un parell de novel·les "que van tenir èxit", es dedicaria més a la literatura: "Ja no soc actor, soc autor". "Els actors es lleven a quarts de set del matí per anar a l'estudi i els autors poden començar a escriure sense sortir del llit".

Michael Caine (Londres, 1933) és un dels noms més reconeguts del cinema anglès i ha actuat en centenars de pel·lícules. Va començar a treballar els anys 50 i films com Zulu, Alfie i The italian job el van fer molt popular. Des dels 70 treballa a Hollywood amb títols també de gran ressò, on aporta el seu talent: Vestida per matar, L'empremta, Educant la Rita, Little voice... Va guanyar un Oscar com a actor secundari per Les normes de la casa de la sidra i per Hanna i les seves germanes. És un dels quatre únics actors que ha aspirat a l'Oscar cinc dècades seguides. Recentment ha actuat en films de Christopher Nolan com Interstellar, Inception i Tenet. Ha aportat el seu accent i el seu físic en rols secundaris però icònics, des d'Austin Powers a The Dark Knight.

stats