Cinema
Cultura 17/03/2014

Michel Gondry, Errol Morris i Xavier Dolan, a l'Atlántida Film Fest

El festival de cinema 'online' de Filmin creix en nombre de pel·lícules (47) i tindrà 15 estrenes absolutes a l'estat

Ara
2 min
PARAULES DIBUIXADES  Una imatge de la pel·lícula animada de Gondry.

Barcelona47 pel·lícules formaran part de la programació de la 4a edició del festival de cinema 'online' Atlántida Film Fest, que el aquest dilluns ha presentat la programació. Entres les obres destacades que es podran veure hi haurà el documental animat de Michel Gondry 'Is the man who is tall happy?', en què el director francès entrevista a Noam Chomsky. També passarà per l'Atlàntida la nova pel·lícula de l''enfant terrible' del cinema d'autor Xavier Dolan, 'Tom at the farm', i el darrer treball del documentalista Errol Morris, 'The Unknown Known', protagonitzat pel polèmic secretari de Defensa de George W. Bush, Donald Rumsfield.

El festival s'inaugurarà el 27 de març amb el 'thriller' situat en una zona de 'cruising' 'El desconocido del lago', del francès Alain Guiraudie, que només estarà disponible tres dies, i es tancarà el 27 d'abril amb el drama 'indie' 'En algún lugar sin ley', una actualització del cinema de Terrence Malick amb Casey Affleck i Rooney Mara de protagonistes.

La secció oficial, dedicada al cinema espanyol i llatinoamericà, inclou estrenes mundials com 'Reset' i 'Estos días', alguns títols que es veuran simultàniament al Bafici i l'Atlántida com 'El tercero' (drama de temàtica gai a l'estil de 'Weekend') i la cubana 'El lugar del hijo', films amb el segell de l'Escac com 'Los inocentes' i 'Family Tour', els experiments musicals 'Després de la generació feliç' i 'De occulta philosphia' i les cintes de baix pressupost 'Real movie' i 'La tomba de Bruce Lee', entre d'altres.

En la secció Atlas de perles d'altres festivals, l'Atlántida reunirà joies inèdites de l'última collita del cinema d'autor. Algunes d'elles són el film de quatre hores 'At Berkeley', del mestre del documental Frederick Wiseman; dos films que van causar sensació de l'últim Festival de Sitges com 'Upstream color', de Shane Carruth, i 'The strange color of your body's tears', d'Hélène Cattet i Bruno Forzani; el documental sobre la ràdio 'La maison de la radio' de Nicolas Philibert, l'autor de 'Ser i tenir'; la revelació del cinema 'indie' britànic 'The selfish giant', de Clio Barnard; la premiada a Sant Sebastià 'Of horses and men'; la guanyadora del premi a la millor 'opera prima' de Canes 'Ilo ilo' i la gamberra 'Why don't you play in hell?', del japonès Sion Sono.

L'Atlántida també oferirà una petita retrospectiva de pel·lícules recents al voltant del cinema: el cicle Reflejos oferirà documentals com els homenatge a Luis Buñuel 'En ningún lugar' i a Jess Franco ('A ritmo de Jess') i una radiografia del gremi de guionistes espanyols ('Writing heads'), entre d'altres.

stats