Cultura 08/06/2018

El microteatre es cola al Castell de Montjuïc amb el Festival Píndoles

Espais insòlits de l'edifici acullen durant tot el cap de setmana peces teatrals de 15 minuts

Núria Juanico
2 min
Un moment de 'Duel', que es podrà veure aquest cap de setmana al Castell de Montjuïc

BarcelonaAl pati d'armes del Castell de Montjuïc se li gira feina aquest cap de setmana: l'espai es converteix avui en el centre neuràlgic del Festival Píndoles, una iniciativa que trasllada el microteatre fora dels teatres per instal·lar-lo a indrets insòlits de Barcelona. La tercera edició del Píndoles omplirà els espais interiors i exteriors del Castell de Montjuïc de peces dramàtiques, comèdies, muntatges d'objectes, dansa, circ i 'performances' des d'avui i fins diumenge. És la primera vegada que el Píndoles ocupa el Castell de Montjuïc; les dues edicions anteriors es van ubicar a l'antiga mansió modernista de l'Alberg Mare de Déu de Montserrat, a Vallcarca.

Només els actors i els responsables del festival saben on s'amagarà cadascuna de les 18 peces (14 de les quals són estrenes) que formen la programació d'aquest any del Píndoles. El públic sortirà del pati d'armes del castell, on hi haurà instal·lada la taquilla i el servei de bar, i serà conduït per guies a cadascun dels escenaris, on es representaran peces de 15 minuts. Entre els espectacles programats hi ha 'La solitud de l'U', el text que Sergi Belbel va escriure arran de l'1-O; 'Aquest sol, hi és per a tots?', una peça de Martí Costa que reflexiona sobre els refugiats; 'L'article', de Teresa Petit, que parla de l'idealisme en el món del periodisme, i la comèdia sobre la maternitat 'Duérmete niño', dirigida per Neus Suñé.

A més, aquest any el Píndoles s'estrena com a coproductor juntament amb el centre d'arts escèniques l'Excèntrica. Junts han impulsat 'Duel', un combat verbal i d'esgrima entre dos personatges anònims. Al marge de les propostes teatrals, el festival acollirà quatre espectacles de titelles, arts visuals i teatre d'objectes com ara 'El cruce', de Paco Hernández. Cada proposta es representarà en quatre funcions diàries que avui i demà començaran a les vuit del vespre i diumenge ho faran a les sis.

Les 14 obres estrenades al festival estaran a mans d'un jurat i del públic que, a través d'un concurs, escolliran quines són les quatre preferides. Les guanyadores es reestrenaran, en forma d'espectacle itinerant, al Maldà, la Sala Flyhard i el Teatre Tantarantana. En paral·lel, les obres estrenades faran gira per Catalunya en espais públics i privats.

L'Akadèmia també s'impregna de microteatre

El microteatre saltarà del Castell de Montjuïc al Teatre Akadèmia en pocs dies. Del 14 al 17 de juny, la sala acull la segona edició del Festival Mikro Teatre, que comptarà amb 12 peces escrites per set dramaturgs i cinc dramaturgues. Entre les propostes hi ha 'Con dientes y uñas yo me lo defiendo', de Marc Domingo Carulla; 'I'm late', de Carlos Be; 'Cafè Hippodrome', de Rosa Molina, i 'Jocs perillosos', de Lara Díez. Totes les peces optaran al Premi del Públic, que donarà dret al guanyador a tornar a representar la seva peça, i al Premi Teatre Akadèmia, que, a més de la reposició de l'obra, oferirà una residència a la sala per a la temporada 2018-2019.

stats