OBITUARI
Cultura 17/01/2012

Mor la comediant francesa Mila Parély

L'actriu de 'La regla del joc', de Jean Renoir, o 'La bella i la bèstia', de Jean Cocteau, mor als 94 anys

Ara
1 min
Mila Parély a La regla del juego de Jean Renoir

BarcelonaLa comediant francesa Mila Parély, intèrpret a La regla del joc o La bella i la bèstia, ha mort aquest dissabte als 94 anys a Vichy, on vivia des de fa 50 anys. L'actriu, d'origen polonès –Olga Colette Peszynska era el seu nom real–, va néixer a París l'any 1917, on va va pujar per primer cop al damunt d'un escenari als 15 anys. L'any 1939 va iniciar-se en el cinema amb una de les cintes més importants de la història, La regla del joc de Jean Renoir, fent el paper de Geneviève de Marras.

Mila Parély va participar en més de 50 pel·lícules i col·labora amb autors amb el dramaturg Sacha Guitry o el cineasta Robert Bresson, a Els àngels del pecat. Una de les cintes més cèlebres de l'actriu és La bella i el bèstia, dirigida per Jean Cocteau l'any 1946, en què Parély encarna Félice, la germana de la bella. A la cinta compartia pantalla amb Jean Marais, amb qui va estar breument casada.

Mila Parély es va retirar de la interpretació als 40 anys per dedicar-se íntegrament al seu marit, el pilot automobilístic escocès Thomas Mathieson, que va morir en un accident de cotxe.

stats