Cultura 19/12/2017

El MNAC adquireix un dibuix de Carles Casagemas i un oli de Josep Guinovart

'Parella de vells' està considerada una de les millors obres de la línia miserabilista de Casagemas

Ara
1 min
El MNAC adquireix un dibuix de Carles Casagemas i un oli de Josep Guinovart

BarcelonaEl Museu Nacional de Catalunya (MNAC) ha adquirit el dibuix 'Parella de vells', de Carles Casagemas (Barcelona, 1880 - París, 1901), i l'oli 'Crani', de Josep Guinovart (Barcelona, 1927-2007). L'adquisició s'ha fet gràcies a les aportacions dels 2.700 amics i a les empreses que donen suport a la Fundació Amics del MNAC, que té entre els seus objectius enriquir la col·lecció del museu.

'Parella de vells' és una de les últimes creacions de Casagemas i està considerada una de les seves millors obres de la línia miserabilista, sota la influència de Nonell. El dibuix completa la col·lecció d'art del període modernista del MNAC, que compta amb dues altres obres de Casagemas: 'Casa de cites' i 'Pompeu Gener disfressat de comte duc d'Olivares'.

'Crani', de Josep Ginovart, data del 1953 i s'emmarca dins el període figuratiu de l'artista. La peça té la singularitat de comptar amb un retrat femení al revers de la pintura. Aquesta obra s'exposarà a les noves sales del museu, que estaran dedicades a l'art de la postguerra i l'avanguarda i que el museu té previst inaugurar el 2018.

stats