Art
Cultura 09/09/2011

El MOMA de Nova York es rendeix als peus de Pedro Almodóvar

Es rendirà un homenatge a la carrera cinematogràfica del director manxec durant la gala benèfica del museu, el proper 15 de novembre, i amb Penélope Cruz i Antonio Banderas com a amfitrions

Efe
2 min

Nova YorkEl Museu d'Art Modern (MOMA) de Nova York ha anunciat avui un homenatge a tota la carrera cinematogràfica del director espanyol Pedro Almodóvar durant una gala benèfica que se celebrarà el proper 15 de novembre a la seu de la institució, en la qual exerciran d'amfitrions Penélope Cruz i Antonio Banderas.

"Amb la seva última pel·lícula (La piel que habito) ens ha tornat a demostrar que és un geni de la innovació i per això creiem que era el moment perfecte per fer aquest homenatge a Pedro Almodóvar", va afirmar a Efe el conservador en cap del departament de cinema del MOMA, Rajendra Roy.

El realitzador manxec, guanyador de dos Oscars per Todo sobre mi madre (1999) i Hable con ella (2002), protagonitzarà així la quarta edició de la gala benèfica del museu, en què es rendeix tribut a un cineasta reconegut per la seva trajectòria, i els beneficis serveixen per mantenir la col·lecció cinematogràfica del MOMA.

"Hi ha moltes coses que ens encanten de les seves pel·lícules, però sobretot veure que malgrat el pas dels anys segueix mantenint el seu estil propi", ha indicat Roy, que ha destacat la llarga trajectòria del director, amb gairebé una vintena de cintes des de l'estrena, el 1980, de Pepi, Luci, Bom y otras chicas del montón.

El responsable del MOMA ha recordat que en el passat la institució cultural novaiorquesa ja va exhibir algunes de les pel·lícules del cineasta espanyol, com Mujeres al borde de un ataque de nervios o Átame, i no ha descartat en el futur organitzar una retrospectiva de tots els seus films. "De moment no tenim plans concrets, però sentim una profunda connexió amb la seva forma de fer cinema i, evidentment, el tindrem en compte en el futur per organitzar una retrospectiva", va afegir el conservador en cap del departament de cinema del MOMA.

Almodóvar segueix d'aquesta forma els passos de l'australià Baz Luhrmann, responsable de pel·lícules com el musical Moulin Rouge o la cinta èpica Austràlia, que va protagonitzar el primer homenatge del MOMA fa quatre anys, seguit després pels nord-americans Tim Burton i Katherine Bigelow.

El MOMA ha confirmat avui també que a la gala benèfica del 15 de novembre hi assistiran Penélope Cruz i Antonio Banderas, dos artistes consagrats amb unes carreres íntimament lligades a la del manxec, així com altres destacades celebritats com el modista Karl Lagerfeld o la directora de la revista Vogue, Anna Wintour.

Amb aquest reconeixement, Nova York tornarà a rendir-se als peus del realitzador manxec. La seva última pel·lícula, protagonitzada per Antonio Banderas, Elena Anaya i Marisa Paredes, s'exhibirà al Festival de Cinema de Nova York el 12 d'octubre, seguida, dos dies més tard, per la seva estrena a les sales de cinema a tot el país.

Almodóvar va debutar en aquest festival el 1988 amb Mujeres al borde de un ataque de nervios, a la qual van seguir després La flor de mi secreto (1995), Carne trémula (1997), Todo sobre mi madre ( 1999), Hable con ella (2002), La mala educación (2004), Volver (2006) i Los abrazos rotos (2009).

stats