Un vídeo que ironitza sobre el monument franquista de Tortosa guanya el festival Embarrat

El curtmetratge intercala els discursos del dia de la inauguració amb imatges de ramats

Un curtmetratge que ironitza sobre la presència del polèmic monument franquista a Tortosa s'ha endut el premi Embarrat 2016, el màxim guardó que atorga el Festival de Creació Contemporània de Tàrrega. Els autors de l'obra, titulada 'Animalització', són els artistes Zoraida Roselló (Santa Bàrbara) i Jaume Vidal (Amposta).

El curt recupera el discurs i el relat que van fer els mitjans de comunicació franquistes de la inauguració del monument el 1966 i intercala les paraules amb imatges de ramats d'ovelles. Entre altres coses, també recupera el discurs que es va fer aleshores a la catedral de Tortosa en presència del dictador: "Aquest és el monument que hem erigit en homenatge a vós. Al vostre exèrcit, a la vostra obra, a les seves arrels i a la seva projecció actual i futura".

Embarrat és un festival pluridisciplinari i transversal, que va néixer el 2014, i que recull les tendències més actuals en el món de l'art i la creació contemporània, alhora que dóna visibilitat i impuls a l'obra dels nous creadors emergents que utilitzen l'experimentació i l'exploració de nous llenguatges artístics com a via d'expressió.

La Menció d'Honor del festival ha estat per a 'Earthwords', d'Anna Kedziora, i el premi IEI, per a 'Monocromatismo', de Manuel M. Romero.

Més continguts de