Moda
Cultura 01/12/2011

Mor François Lesage, el degà dels brodadors

Lesage va treballar per firmes com Yves Saint Laurent, Chanel o Givenchy. Fa sis dies va rebre el títol de Mestre de les Arts del ministeri de Cultura francés

Ara
1 min
François Lesage al seu taller

El brodador francès François Lesage, que va embellir les creacions més fantàstiques de les cases d'alta costura franceses, com Yves Saint Laurent i Chanel, ha mort aquesta matinada als 82 anys després d'una "llarga malaltia".

El 23 de novembre el mestre brodador va rebre el títol de Mestre d'Art del ministeri de Cultura francès i això és "el que li ha permès dir adéu", segons ha comunicat un portaveu de la Maison Lesage, que des de 2002 forma part de Chanel.

"No hi ha límits a la fantasia que els dissenyadors expressen, malgrat que provem de mantenir-nos als límits del bon gust i l'elegància", explicava el dissenyador en una entrevista a France Press el 2010.

Lesage va formar-se durant més de vint anys a la casa de brodats fundada pel seu pare, que comptava amb clientes com Madeleine Vionnet i Elsa Schiaparelli. Situat al capdavant del taller, Lesage també va treballar per Givenchy, Balenciaga i Lanvin.

El mestre dels brodats exquisits va presenciar els inicis de Saint Laurent, Jean-Paul Gaultier i Christian Lacroix, "quan eren principiants", i amb l'objectiu de perpetuar l'art del brodat va fundar una escola dins del seu atelier, situat a París.

"Jo mai m'he plantejat la qüestió (de fer una altra cosa), tenint en compte que vaig néixer sobre una pilera de granadures i lluentons. Dormo a l'habitació on vaig néixer", afegia.

stats