Mor Glenn Frey, un dels fundadors de la banda de rock Eagles

A la dècada dels 70, la guitarra de Glenn Frey segurament era de les més escoltades de tots els Estats Units. Més d'una generació s'hi identificava i cantava les seves cançons sobre viatges per carreteres i hotels atrotinats per reprendre-hi forces. Guitarrista, compositor i fundador dels Eagles, Frey va morir ahir a Nova York als 67 anys per culpa d'una artritis i una pneumònia que s'havien complicat.

Nascut en un suburbi de Detroit, Frey va començar a aprendre a tocar el piano als 5 anys i més tard va tocar amb diferents bandes de la seva ciutat natal, fins que es va traslladar a Califòrnia. Frey va conèixer el bateria Don Henley acompanyant la cantant country Linda Ronstadt i més tard van fundar, amb Randy Meisner i el guitarrista Bernie Leadon, la seva pròpia banda: Eagles.

La banda va obtenir un gran èxit amb una fórmula que combinava el so country amb el rock. Va debutar el 1972 amb la versió 'Take it easy', de Jackson Brown.

Un any més tard, va arribar 'Desperado', aquesta vegada amb lletra i música de Frey. El públic nord-americà va caure rendit davant aquesta banda que duia camisa de quadres i oferia grans espectacles.

El seu primer recopilatori, 'Their Greatest Hits (1971-1975)' es va convertir en un dels discos més venuts de la història: 26 milions de còpies. Un any després van publicar un dels seus grans èxits: ' Hotel California'.

La banda es va separar el 1980 i es va tornar a reunir al cap de 14 anys. Henley i Frey van intentar fer carreres en solitari, però Frey no va obtenir gaire èxit. Va participar en algunes bandes sonores de pel·lícules i fins i tot va tenir un paper a la sèrie 'Miami Vice'. Els Eagles van tornar el 1994 amb 'Hell Freezes Over', amb un gran èxit de públic sobretot als concerts que van oferir als Estats Units.