Mor el guitarrista Riqui Sabatés

El músic barceloní va ser un dels fundadors del Taller de Músics

2 min
El guitarrista Riqui Sabatés en una imatge d'arxiu.

BarcelonaLa història de la música a Barcelona té herois que ja hi eren quan tot plegat era fruit de l'entusiasme i la bona predisposició, quan els músics tocaven dia sí i dia també allà on calgués i l'aprenentatge era sobre la marxa. Riqui Sabatés era d'un aquests herois, una de les baules que unien l'exuberant tradició laietana amb el jazz i el blues i alhora instrumentistes sol·licitats per les estrelles. Sabatés ha mort aquest diumenge a causa d'un càncer, segons ha confirmat a l'ARA una font pròxima a la família.

Nascut a Barcelona el 1955, Riqui Sabatés ja era un dels imprescindibles dels escenaris a la segona meitat dels anys 70 amb l'Orquestra Mirasol i Mirasol Colores i en discos del pianista Jordi Sabatés, entre d'altres. Grups com Casavella, El Globo Feroz i Errol Woiski Band també van formar part del seu llegat en una època en què el Raval acollia una generació de músics que acabarien lliurant cos, ànima, talent i experiència al Taller de Músics. Sabatés ja hi era al principi, i hi va continuar contribuint tant amb la docència com amb formacions musicals com el Big Ensemble Taller de Músics, que ha acompanyat Pau Riba, Koniec, Agustí Fernández i Big Mama Montse. També va tocar amb l'Harmónica Zúmel Blues Band de Vicente Zúmel, i va liderar el BCN Jazz Quartet amb el saxofonista Eladio Reinón.

Paral·lelament, Sabatés va fer carrera com a guitarrista de directe d'artistes com Rocío Jurado, Raphael i Moncho, entre d'altres, i de grups com l'Orquestra Mondragón. Era un músic de categoria, poc amic de l'efectisme, conegut sobretot per les seves prestacions jazzístiques i en el blues, un gran admirador del flamenc.

stats