Cultura 06/04/2018

Mor als 102 anys el jurista i historiador del dret Josep M. Font Rius

Era membre de la Secció Històrico-Arqueològica de l'Institut d'Estudis Catalans

Efe
1 min

BarcelonaEl jurista i historiador del dret Josep Maria Font i Rius ha mort a Barcelona als 102 anys d'edat, segons ha informat avui l'Institut d'Estudis Catalans (IEC), una institució de la qual formava part en ser membre de la Secció Històrico-Arqueològica.

La cerimònia de comiat tindrà lloc a la parròquia de Sant Ildefons de Barcelona el pròxim dia 12, quan hauria complert 103 anys.

Font Rius es va incorporar a la Universitat de Barcelona el 1954 i va ser degà de la Facultat de Dret entre 1958 i 1965. Posteriorment va ser nomenat catedràtic emèrit i el 1994 degà honorari de la Facultat de Dret en aquesta mateixa universitat. Va rebre la Medalla Narcís Monturiol de la Generalitat de Catalunya (1983), la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya (1987), la Medalla d’Or Ciutat de Barcelona (1995) i el premi Fundació Catalana per a la Recerca (2002).

Dedicat a l'estudi del dret i de les institucions medievals de Catalunya, l'abril del 2015 l'IEC el va homenatjar amb motiu del centenari del seu naixement, en un acte en el qual va participar la llavors presidenta del Parlament, Núria de Gispert; el conseller de Justícia, Germà Gordó, i el president de l'IEC, Joandomènec Ros, entre d'altres personalitats.

stats