Cultura 16/12/2013

Mor l'actriu Joan Fontaine, icona Hollywood als anys 40

Musa de Hitchcock, va guanyar un Oscar per 'Sospita'. Tenia 96 anys

Efe
1 min

WashingtonL'actriu Joan Fontaine, guanyadora d'un Oscar pel seu paper a 'Sospita', ha mort aquesta matinada als 96 anys, segons ha informat el seu assistent a 'The Hollywood Reporter'. Fontaine, una icona del cinema dels anys 40, ha mort a casa seva, a Califòrnia, per causes naturals. L'actriu va ser candidata tres vegades a l'Oscar a millor actriu i va ser musa del director Alfred Hitchcock a 'Rebecca' i 'Sospita', on va compartir cartell amb Cary Grant.

Fontaine, que va néixer a Tòquio (Japó) el 1917, mantenia una relació de rivalitat amb la seva germana i també actriu Olivia de Havilland ('Allò que el vent s'endugué'), a la qual va arrabassar l'Oscar de millor actriu el 1942.

Mai es van portar bé, i van lluitar per papers protagonistes a Hollywood i van protagonitzar sonats enfrontaments. De Havilland, que té 97 anys, viu a París.

Fontaine va començar a llaurar la seva fama d'actriu el 1937 amb un paper al costat de Fred Astaire a 'Senyoreta en desgràcia', però va ser Hitchcock qui la va llançar a la fama en el seu paper de Mrs. De Winter a 'Rebecca' al costat de Laurence Olivier.

Des de llavors, els papers de dona amb el cor trencat van ser el seu territori i la van portar a una nova candidatura a l'Oscar per 'The Constant Nymph'.

Fontaine va ser també protagonista de l'adaptació d'Orson Welles del clàssic 'Jane Eyre', de Charlotte Brontë.

L'actriu, que té una estrella al Passeig de la Fama de Hollywood, serà també recordada per films com 'September Affair', 'Ivanhoe' o 'Carta d'una desconeguda'. La seva última interpretació va ser el 1966 a 'The Witches'. Fontaine era pilot d'avionetes i una experta xef culinària que es va casar i es va divorciar quatre vegades.

stats