CINEMA
Cultura 28/05/2019

La Mostra de Cinema Llatinoamericà celebra 25 anys triplicant la programació

El certamen projectarà 81 produccions de 20 països diferents, gairebé el triple que l'any passat

Ara / Acn
2 min
Un fotograma del film 'O barco', del director Petrus Cariry, que es projectarà al festival

BarcelonaLa Mostra de Cinema Llatinoamericà de Catalunya compleix 25 anys a Lleida amb una ampliació de la programació, una nova secció i dedicant el Premi d'Honor a l'actriu Lola Dueñas –guanyadora d'un Goya a la millor interpretació el 2009– i al multipremiat director de fotografia José Luis Alcaine per les seves trajectòries.

El certamen, que se celebrarà del 6 al 13 de juny, projectarà 81 produccions de 20 països llatinoamericans –el triple que l'any passat– entre pel·lícules, documentals i curtmetratges gravats a Llatinoamèrica o l'argument dels quals es desenvolupi allà. D'aquestes produccions, tretze s'estrenen a Espanya i cinc a Europa, mentre que dues són 'opera prima', i es veuran majoritàriament al CaixaForum Lleida i als cinemes Funàtic.

Aquest any es crea una nova secció no competitiva, Terror Llatí, i es faran dues maratons de curtmetratges. També es projectaran al Funàtic la secció Segona Oportunitat, la secció Cinema Recuperat i la secció Festival Convidat –que en aquesta edició és el Festival Internacional de Cinema Gai i Lèsbic de Barcelona–, entre altres sessions especials.

El certamen donarà el tret de sortida amb el film argentí 'Camino sinuoso', de Juan Pablo Kolodziej, que presentaran a Lleida el director i la seva protagonista, Juana Viale. Tot i que la majoria de projeccions són de pel·lícules relativament noves, la Mostra aprofita per recuperar clàssics, i en aquesta edició revisarà els títols més destacats de l'etapa mexicana de Luis Buñuel. Per als més menuts hi haurà una secció matinal on es projectaran films infantils al barri de la Mariola, com ara 'El libro de Lila', de la cineasta colombiana Marcela Rincón.

La setmana passada, el festival va anunciar que també premiarà l'actor i director Josep Maria Pou amb el premi Jordi Dauder de cinema durant la Mostra.

stats