CINEMA
Cultura 22/05/2019

Josep Maria Pou guanya el premi Jordi Dauder de cinema

L'actor i director rebrà el guardó per la llarga trajectòria i per la seva aportació a l'audiovisual català

Acn
2 min
Josep Maria Pou

LleidaL'actor Josep Maria Pou rebrà el premi Jordi Dauder, que atorga la Mostra de Cinema Llatinoamericà de Catalunya i que el reconeix per la seva dilatada trajectòria com a autor i director en els camps del teatre, el cinema i la televisió, així com pel seu llegat al cinema català. Pou recollirà el premi durant la cerimònia d'inauguració del certamen el 6 de juny.

Josep Maria Pou (Mollet del Vallès, 1944) té una llarga trajectòria a la gran pantalla, on ha treballat en una cinquantena de pel·lícules, les més recents de les quals són 'El reino', de Rodrigo Sorogoyen, i 'El árbol de la sangre', de Julio Medem; també en la petita pantalla, on ha participat en una quarantena sèries de televisió com 'La catedral del mar' i 'Águila roja'. Però la seva vocació primigènia és teatral. Graduat a la Real Escola Superior d'Art Dramàtic de Madrid, ha treballat en un centenar d'obres com a actor i director. Va estrenar-se en el teatre professional el 1968 amb l'obra 'Marat-Sade', d'Adolfo Marsillach, i poc després, el 1970, va debutar al Teatre Nacional María Guerrero de Madrid amb 'Romance de lobos'.

Al llarg de la seva carrera ha rebut importants guardons, com el Premi Nacional de teatre (2004), el premi Gaudí d'honor, el premi Ondas, la Creu de Sant Jordi (2017), i el premi Català de l'Any (2018), entre d'altres.

El premi Jordi Dauder l'han recollit, fins ara, personalitats del món del cinema com Lluís Homar (2011), Agustí Villaronga (2012), Pere Arquillué i Pere Portabella (2013), Emma Vilarasau i Mar Coll (2014), Vicky Peña i Àlex Brendemühl (2015), Carme Elias i Ventura Pons (2016), Jordi Cadena i Francesc Betriu (2017) i Sílvia Munt (2018). Enguany, en la 25a Mostra de Cinema Llatinoamericà, a la secció oficial, hi competiran vuit documentals de sis nacionalitats diferents. La producció argentina 'Camino sinuoso', del director Juan Pablo Kolodziej, inaugurarà la mostra.

stats