Música
Cultura 25/08/2013

Brooklyn acull la cerimònia dels premis MTV

Hi actuaran Lady Gaga, Katy Perry, Justin Timberlake, Bruno Mars i Miley Cirus, i s’especula sobre dues possibles aparicions sorpresa: la dels 'N Sync i la de Jay-Z.

Efe
2 min
Katy Perry

Nova York P { margin-bottom: 0.21cm; }A:link { } Els MTV Video Music Awards celebren la seva trentena edició a Brooklyn aquest diumenge a la nit en una cerimònia que tornarà a estar poblada per les màximes figures de la música comercial. Lady Gaga, Katy Perry, Justin Timberlake, Bruno Mars o Miley Cirus figuren entre la nòmina d'intèrprets que actuaran al flamant Barclays Center, el palau d'esports i concerts inaugurat fa menys d'un any i que ha transformat la zona oest de Brooklyn.

La cerimònia permetrà a alguns d'aquests intèrprets promocionar discos que sortiran a la tardor o temes que acaben de llançar-se, com és el cas de Lady Gaga, que just ha presentat 'Applause' després d'una aturada de diversos mesos per una fractura de maluc.

Brooklyn es transforma

Celebrats habitualment en escenaris com Los Angeles, Las Vegas o Miami –l'última ocasió que van ser a Nova York, el 2009, l'escenari va ser el Radio City, a Manhattan–, aquests guardons tenen en aquesta ocasió un marc artístic molt diferent, ja que Brooklyn ha estat tradicionalment gresol del rap o de la música alternativa i independent.

A més dels intèrprets anunciats, l'organització juga amb la carta de les sorpreses per intentar promoure l'audiència, i ja hi ha hagut rumors d'una possible reunió dels 'N Sync, el grup del qual va formar part Timberlake fins a la seva dissolució el 2002, i que no ha actuat des del 2003.

També s'especula amb una possible aparició sorpresa local del raper Jay Z, casat amb Beyoncé i nascut i criat a Brooklyn.

En el capítol dels premis, les candidatures més importants estan poblades, com és habitual, per noms famosos de la música comercial. Així, els nominats al vídeo de l'any són Taylor Swift, Robin Thicke, Bruno Mars, Justin Timberlake i Macklemore i Ryan Lewis.

En millor vídeo d'artista masculí, els aspirants són Bruno Mars, Ed Sheeran, Justin Timberlake, Kendrick Lamar i Robin Thicke. En la categoria femenina, les aspirants són Demi Lovato, Miley Cyrus, Pink, Rihanna i Taylor Swift.

La categoria de vídeos d'artista llatí també es presenta molt competida, amb Alejandro Sanz i tres referents del 'reggaeton': el nord-americà d'origen cubà Pitbull i els porto-riquenys Daddy Yankee i Don Omar, a més del duo mexicà de germans Jesse&Joy.

stats