Cultura 12/12/2016

El Museu d'Art de Lleida tindrà nova seu el 2020

El departament de Cultura signa un acord amb l'Ajuntament de Lleida per aportar 1 milió d'euros per a les obres d'adequació de l'antic Palau de Justícia de la ciutat com a museu. El cost total de les obres és de 4,7 milions

Ara
2 min
El Museu d'Art de Lleida tindrà nova seu el 2020

BarcelonaEl Museu d'Art de Lleida –l'actual Museu Jaume Morera–, estrenarà seu a l'antic Palau de Justícia de la ciutat el 2020. El conseller de Cultura, Santi Vila, i l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, han signat un acord aquesta tarda amb el qual el departament de Cultura es compromet a aportar 1 milió dels 4,7 que costarà el nou equipament. La resta els aportarà l'Ajuntament de Lleida, a partir de fons propis i altres aportacions institucionals i ajust que pugui rebre.

"El que es farà a Lleida confirma unes bones pràctiques que han de ser extrapolables al conjunt del país. Més enllà del compromís econòmic, exhibim capacitat d’entesa entre administracions per garantir l’accés a la cultura dels ciutadans, siguin o no a prop d’una gran ciutat i sense condicionaments pel seu origen social", afirma Santi Vila. També, el conseller ha subratllat que l'acord té una "repercussió nacional".

El Museu d'Art de Lleida va obrir les portes el 1917 amb les donacions fundacionals del pintor Jaume Morera, les obres dels pensionats de la Diputació de Lleida i diversos dipòsits dels museus estatals. Va rebre el nom de Jaume Morera el 1924, després d'una nova donació del pintor.

L'adequació de l'antic Palau de Justícia començarà el 2017, coincidint amb el centenari del Museu Jaume Morera, i tindrà una durada de tres anys. Les obres consistiran en la restauració de l'edifici, que té unes dimensions de prop de 3.500 metres quadrats, i a dotar-los de les instal·lacions necessàries perquè pugui funcionar com a museu.

Al llarg de la seva trajectòria, el Museu d'Art de Lleida havia tingut diverses ubicacions: l’antic Mercat de Sant Lluís (1917-1934), l’antic Hospital de Santa Maria (1934-1938 i 1959-1969); l’edifici del Roser (1975-2007), i l’edifici del Casino, on es troba actualment.

stats