Música
Cultura 14/07/2022

El Jamboree podrà obrir la tercera sala a la Plaça Reial si hi ven herbes remeieres

La Sala 3 obre on hi havia un antic herbolari i la llicència és d'espai de cultura viva

2 min
Joan Mas, a la porta del Jamboree

Barcelona“Després de quatre anys lluitant per obtenir el permís, al final el Jamboree podrà obrir una tercera sala la tardor vinent”, diu Joan Mas Soler, propietari de la sala de jazz i discoteca Jamboree i del tablao flamenc Los Tarantos, tots dos a la plaça Reial de Barcelona, de la discoteca de tecno Moog, i promotor del Mas i Mas Festival. La sala, que és un antic herbolari que hi havia al número 18 de la plaça Reial, obrirà al setembre però les condicions, segons Mas, són una mica peculiars. Les dificultats per obtenir el permís han fet que la mítica sala de la plaça Reial demanés obrir com a espai de cultura viva i, a l’hora de demanar el permís d’obres, detallés que la seva activitat seria la venda al detall d’herbes i plantes amb degustació i galeria d’art amb espai de cultura viva. 

L’Ajuntament de Barcelona assegura que només ha demanat que la sala compleixi amb totes les mesures de seguretat. Sigui com sigui, després de tot el procés d’estira-i-arronses entre consistori i Jamboree, la sala 3 del Jamboree acabarà sent un espai ben singular. Mas assegura que vendrà plantes remeieres i herbes al detall, és a dir, que qui vulgui, per exemple, es podrà emportar 300 grams de farigola, tes i infusions de tota mena. El promotor musical ja imagina begudes exòtiques com la Michelada, una combinació de tomàquet, sal, bitxo, ostres i cervesa. Quan hi hagi algun tipus d’actuació podrà tenir un aforament de 100 persones però quan no hi hagi activitat cultural només podrà acollir 40 persones. A diferència del seu germà gran, la Sala 3 tindrà taules, cadires i sofàs: “Serà un espai més relaxat”, assegura Mas.

La intenció és obrir al setembre amb una exposició de fotografies de músics de jazz, però hi haurà moltes més exposicions. Mas vol convidar diferents grups emergents i veterans a fer concerts de tot tipus de música. “Tota la música tindrà el segell Jamboree”, matisa el propietari de les sales de música. 

Mas es queixa que tindrà moltes restriccions, però diu que s’ho agafa amb ganes. Per obrir com a espai de cultura viva haurà d’acreditar 40 activitats a l’any, obrir de les 12 del migdia a les 23 h de la nit, col·laborar i treballar amb entitats i associacions del barri i buidar la sala abans de la mitjanit. 

stats