Música

Mika electritza Cap Roig i festeja els fans en català

El cantant libanès va començar el concert amagat entre el públic

2 min
Mika entre el públic al Festival de Cap Roig

Calella de PalafrugellMika ho va fer tot dissabte a la nit per ficar-se el públic de Cap Roig a la butxaca: va començar el concert amagat entre el públic i amb un “Bona nit”. Més endavant va tornar entre els espectadors per cantar un dels seus grans èxits, Big girl (you are beautiful), i durant tot el concert va parlar una convincent barreja d’espanyol i italià. I per reblar el clau, va fer pujar una fan a l’escenari perquè l’ajudés a dir en català que havia arribat a Calella de Palafrugell sense tenir-les totes de si podria fer el concert perquè havia tingut el covid per quarta vegada, i que volia que el públic cantés amb ell. Mika és generós amb els seus i, tot i que el seu esperit naïf i rosa ara podria semblar passat, el seu regne guarnit amb llums de colors vius i fonts escopint foc aguanta. “No som el que et penses que som. / Som d’or”, adverteix Mika a We’re golden, com si volgués treure pit i al mateix temps acollir sota la seva ala tots aquells adolescents que en algun moment s’han sentit discriminats.

Per a Mika tot comença amb “una bona història”, i els capítols de la seva a Cap Roig, on no va poder actuar el 2020 pel covid, van ser una barreja dels seus hits infal·libles, com l’inicial Lollipop i Relax, amb altres de més recents, com Ice cream, de l’últim disc, My name is Michael Holbrook i el senzill que va llançar al maig, Yo yo, un dels seus temes més ballables. I les històries de Mika damunt l’escenari no tenen ni un gram de palla: la segona meitat del concert va ser una successió de trumfos, com Underwater, Happy ending, Elle me dit i Grace Kelly. I va tenir un gran final, amb una versió amb tints apoteòsics de Love today i amb els quatre músics que l’acompanyaven (guitarra, baix, teclats i bateria) ballant amb ell per acomiadar-se del públic.

El concert de Cap Roig va ser l’únic concert de la gira The Magic Piano a Espanya el 2002 i hi van assistir 2.400 persones. Al piano i ballant com un posseït, Mika va ser un rei juganer amb moltes ganes de divertir-se. “Calla, cabró”, li va etzibar, divertit, a un fan que se’l volia emportar a casa. També va recordar que quan va fer un intercanvi lingüístic a Sitges va estudiar “els espanyols” en lloc dels matisos del castellà. Hi ha un rerefons dolorós i catàrtic en el fet que Mika hagi titulat el seu últim disc amb el seu nom real, Michael Holbrook, però almenys a Cap Roig va triar allunyar les penes fent molta festa.

stats