Música
Cultura Música 25/06/2023

La Nit de l’ARA homenatjarà Maria Callas al Palau de la Música

En el concert de l'OSV, dirigit per Irene Delgado-Jiménez, cantaran Marta Mathéu, Serena Sáenz i Anna Alàs i Jové

ARA
2 min
La cantant Maria Callas a París l’any 1959.

BarcelonaL’ARA commemorarà el centenari del naixement de Maria Callas (1923-1977) amb un concert especial Palau de la Música el 30 de novembre a les 21.30 h. Serà en la tradicional Nit de l’ARA, que s’organitza cada tardor coincidint amb l’aniversari del diari, que enguany fa tretze anys. Per recordar la diva entre les dives, la soprano que va marcar l’òpera sobretot als anys cinquanta, s’ha convocat tres de les millors veus de la lírica catalana: la mezzosoprano terrassenca Anna Alàs i Jové, la soprano tarragonina Marta Mathéu i la soprano barcelonina Serena Sáenz. En el programa no hi faltaran algunes de les àries més representatives de la trajectòria de Maria Callas, d’òperes com Norma de Bellini, Gianni Schicchi de Puccini i Carmen de Bizet, cadascuna inscrita en un estil diferent.

Amb les cantants hi haurà l’Orquestra Simfònica del Vallès, amb una nova oportunitat per mostrar el bon moment que està vivint. Al Palau de la Música la batuta la durà la directora d’Algesires Irene Delgado-Jiménez, assistent de Marin Alsop a l’Orquestra Simfònica de la Ràdio de Viena, i molt vinculada a Barcelona: es va formar a l’Esmuc, va dirigir l’òpera de petit format The Fox sisters de Marc Migó al Liceu, i a l’abril va dirigir al Petit Palau de la Música l’oratori Isacco, figura del Redentore, de Marianne von Martines, en una recuperació del projecte Bottega d’Òpera de l’Esmuc.

L’homenatge a Maria Callas és també un reconeixement al talent de les tres cantants. Cadascuna està recollint elogis merescuts a la feina ben feta i a una formació excel·lent. Anna Alàs i Jové, amb una sòlida carrera a Alemanya, no deixa d’acumular fites i reptes, com el paper principal a la La Cenerentola de Rossini a l’Òpera de Colònia i el d’Ottavia a L’incoronazione di Poppea de Monteverdi a l’Òpera de Wuppertal. I aquest estiu participarà en el Festival de Torroella de Montgrí, en el concert de Vespres d’Arnadí en què es recuperarà l’oratori barroc Giuseppe riconosciuto, de Domènec Terradellas.

Marta Mathéu, nascuda el 1980 com Anna Alàs i Jové, és un dels grans actius de la lírica del país. La seva magnífica Norma al Liceu, a més, va obrir un interessant i enriquidor debat entre la crítica, un mèrit que cal atribuir a la personalitat i el talent d’una soprano que al desembre tornarà al Liceu per interpretar el paper de Liù a Turandot.

El trio de luxe el completa Serena Sáenz, nascuda el 1994 i que ja ha demostrat que és una ferma realitat. Des del seu debut al Liceu com a protagonista cobrint una substitució a Lucia di Lammermoor, cada paper ha consolidat el seu camí. Va ser una magnífica Norina al Don Pasquale de la Fundació Òpera Catalunya i va tornar al Liceu amb La dama de piques i La flauta màgica, i a la tardor cantarà a Berlín i Viena.

* Les entrades per al concert d'homenatge a Maria Callas es poden aconseguir en aquest enllaç.

stats