Música
Cultura Música 13/07/2022

Oques Grasses, Sopa de Cabra, Els Catarres i Joan Dausà, plats forts de l’Acústica 2022

De l’1 al 4 de setembre també actuaran al centre de Figueres The Tyets, Clara Peya i El Petit de Cal Eril

ARA
1 min
Oques Grasses actuaran a la nova edició  del festival Acústica de Figueres al mes d’agost.

BarcelonaEl Festival Acústica ha presentat aquest dimecres la dinovena edició, que se celebrarà de l’1 al 4 de setembre en tres escenaris del centre històric de Figueres (Alt Empordà) i reunirà una trentena de propostes musicals. El retorn de l’Acústica sense restriccions comptarà amb concerts de grups com Oques Grasses, Sopa de Cabra, Els Catarres, Ptazeta, Doctor Prats i Joan Dausà. També formen part de l'oferta musical del festival de l’Alt Empordà The Tyets, Delafé i Las Flores Azules, La Fúmiga, Clara Peya i El Petit de Cal Eril. El festival aposta per noms emergents catalans com Memé, Sexenni, Maria Jaume, Habla de Mí en Presente i Dan Peralbo i artistes empordanesos com La Ludwig Band, Clima i Oníria, entre altres.

Pel que fa a la programació diürna familiar, estarà protagonitzada per Xiula, i també passaran per la programació familiar els ja tradicionals Orquestra Di-Versiones. El director de l'Acústica, Xavi Pascual, ha explicat que l’expectativa de l’edició del 2022 és “igualar” el nombre d’assistents del 2019, unes 120.000 persones. Amb el retorn després de la pandèmia, volen tornar a “l’essència” i “reivindicar-se” amb el seu ADN propi. Per això el festival rebrà un “alt percentatge” d’artistes catalans “com a marca de la casa”.

El festival arrencarà l’1 de setembre amb Doctor Prats com a cap de cartell. De l’1 al 4 de setembre hi haurà tres escenaris al centre històric de Figueres, i cada jornada comptarà amb un espai gastronòmic. Tots els concerts són amb entrada lliure.

stats