Teatre
Cultura 01/04/2022

Un musical de Broadway es farà immersiu a l'Ideal

'Next to normal', guanyadora del Pulitzer, comptarà amb Alice Ripley al capdavant del repartiment

2 min
Alice Ripley a 'Next to normal'

Next to normal, el musical de Broadway de Brian Yorkey i Tom Kitt que els va valer dos Tony i el Pulitzer, es podrà veure a Barcelona en una versió inèdita, immersiva, al Centre d'Arts Digitals Ideal. S'estrenarà durant el Festival Grec, al juliol, i estarà protagonitzada per l'actriu original, Alice Ripley, juntament amb Andy Señor Jr., Jade Laurel, Eloi Gómez i Lewis Edgar en viu, mentre que el rol del psiquiatre serà virtual, amb el reconegut Adam Pascal encarnant el personatge. L'obra retrata una dona que lluita contra un desordre bipolar i l'impacte de la malaltia a la seva família, i toca temes com el suïcidi, els electroxocs, la pèrdua, l'ètica en la psiquiatria o l'abús dels fàrmacs, que s'ha convertit en una pandèmia. "Sens dubte, Next to normal és el tipus d'història que pot tornar-se més poderosa a través de la immersivitat pel nivell d'intimitat i connexió profunda que estableix amb el públic a tot el món", comenta el productor creatiu Pablo del Campo, que va explicar el projecte als autors. Les entrades surten a la venda a finals d'abril.

El musical es va estrenar a l'Off-Broadway el 2008, a Broadway el 2009 i ja era un gran èxit comercial només un any després, quan començava la gira. L'obra s'ha vist en diversos països: a l'estat espanyol, la cantant Nina va ser la protagonista Diana Goodman a Casi normales, que es va poder veure a la Sala Barts el 2017, a més de Madrid i Bilbao.

A banda de Next to normal, Yorkey (guionista de la sèrie Por trece razones) i Kitt han creat altres musicals com If/Then i Freaky Friday. Ara han accedit a adaptar el muntatge a una hora de durada i a un espai amb projeccions a 360 graus en què hi haurà els cantants i espectadors. El director anglès Simon Pittman n'ha fet un nou guió: "Espero que la història immersiva intensifiqui encara més la brillantor de l'original Next to normal", afirma en un comunicat. I el director musical Tomas Mayer Wolf s'ha ocupat de la partitura, que recorre la música clàssica fins al rock'n'roll passant pel jazz.

stats