Música
Cultura 08/10/2014

Nancy Fabiola Herrera homenatja Antón García Abril

La mezzosoprano canària actua al Lied Festival Victoria de los Ángeles de Barcelona

Xavier Cervantes
2 min
Nancy Fabiola Herrera / FERNANDO VÁZQUEZ MORAGO

BarcelonaEl LIFE Victoria, el Lied Festival Victoria de los Ángeles, acull aquest dimecres el recital de la mezzosoprano Nancy Fabiola Herrera, acompanyada del pianista Rubén Fernández Aguirre. L'actuació és al recinte modernista de Sant Pau, a Barcelona, a partir de les 20 h, i el programa inclou cançons d'Antón García Abril, Isaac Albéniz, Eduard Toldrà i Joan Comelles, a més de tres espirituals negres.

Com va plantejar el repertori del recital?

El contingut del programa es va plantejar en part com un homenatge a Antón García Abril. A la primera part, farem tres obres d'ell. I a la segona part interpretarem música de compositors catalans, combinant peces poc conegudes com les canóns en francès d'Albéniz amb altres més conegudes de Toldrà, i acabarem amb una sèrie d'espirituals negres, que a mi m'agraden moltíssim.

En la part dedicada a García Abril recupera cançons que ja va enregistrar en el disc Canción española de concierto.

Sí, les he incorporat fa un temps. Les vaig preparar per a un homenatge a Antón que vam fer a Nova York fa uns mesos. Són tres cançons que m'agraden molt, i que he enregistrat per publicar-les en un disc que sortirà pròximament.

Com es passa d'Eduard Toldrà als espirituals negres?

Per fer la transició de Toldrà als espirituals, fem les Tonades d'ultramar de Comellas, que tenen influència afrocubana. Fem una transició de música de caràcter molt espanyol a cançons on aquest caràcter no està tan marcat. de no tant caràcter espanyol.

Com valora la iniciativa del festival LIFE Victoria?

Em sembla meravellosa. Per diverses raons. Primer de tot perquè està lligat amb la Fundació Victoria de los Ángeles, que fa una feina meravellosa, no només per seguir mantenint viva i donant a conèixer tota l'obra de Victòria, sinó per la importància que dóna al gènere del recital, que és una manera de donar a conèixer al públic una música meravellosa que d'altra manera es perdria. I en aquest cas és música viva, de compositors que segueixen component, com Antón García Abril. Incentivar el lied com a forma d'expressió em sembla una iniciativa fabulosa.

Quina sintonia té amb Rubén Fernández Aguirre?

Hi pianista meravellosos amb els quals he treballat i segueixo treballant. El Rubén és una persona que valoro moltíssim. Hem estat en diversos projectes junts. També col·laboro sovint amb Mac MacClure, un pianista nord-americà que està instal·lat a Barcelona. Són dos artistes amb els que sempre que podem col·laborar ho fem. Quan trobes algú amb qui realment ha una comunicació i un criteri musical afí, és meravellós perquè podem comunicar-nos molt millor amb el públic.

stats