Cinema
Cultura 12/11/2013

'Nymphomaniac' s'estrenarà dividida en dues parts sense el vistiplau de Von Trier

El director danès es reserva el muntatge final de 5 hores i mitja per a una teòrica 'premiere' al Festival de Canes

Ara
1 min

BarcelonaAl final, la primera polèmica real al voltant de 'Nymphomaniac' no ha tingut a veure amb el sexe, sinó amb la durada. Segons un article de la revista danesa 'Filmmagasinet Ekko', la versió del film que s'estrenarà el 25 de desembre a Dinamarca no és la versió entregada per Von Trier als directors. En comptes del muntatge de més de 5 hores presentat per Von Trier, la pel·lícula arribarà al públic dividida en dues parts de dues hores.

Segons Peter Aalbaek Jensen, Von Trier accepta la decisió dels productors "perquè entén els mecanismes del mercat". "Cinc hores i mitja és una durada tan extrema que redueix el valor comercial de la pel·lícula. No es pot fer un film tan llarg de 8 milions d'euros", afegeix Jensen.

Segons el productor, les retallades de 'Nymphomaniac' no se centraran en les escenes explícites. Els plans inicials d'estrenar una versió més explícita i una altra de més 'soft' de la pel·lícula s'han abandonat. Només existirà una versió explícita de la pel·lícula, tot i que es reserven la possibilitat de difuminar algunes zones de les pantalla en les versions destinades a alguns països.

Von Trier, però, no ha volgut saber res del muntatge de dues parts de dues hores i l'ha deixat en mans dels productors. Segons Jensen, ni tan sols l'ha vist. Però Von Trier es reserva la possibilitat d'estrenar el muntatge de cinc hores i mitja en el proper Festival de Canes.

stats