Música
Cultura 11/09/2019

Niño de Elche i Los Planetas converteixen 'Els segadors' en himne obrer i antinacionalista

Segons el grup, han alliberat la cançó "del pes retrògrad del catalanisme"

Ara / Acn
1 min

BarcelonaEl projecte musical conjunt del cantant de flamenc Niño de Elche i Los Planetas, Fuerza Nueva, ha estrenat una nova cançó aquest dimecres en què transforma 'Els segadors' en un himne antinacionalista sota el títol 'Canción para los obreros de SEAT'. La peça forma part de l'avançament del disc que publicaran el 12 d'octubre, Dia de la Hispanitat, amb el nom del grup d'ultradreta per títol, i en què parodiaran simbologia feixista i nacionalista.

La peça se suma a les ja publicades, 'Una, glande y libre (diseñada para intervenir en estos tiempos del nuevo fascismo)', 'La cruz', 'Santo Dios' i 'Los campanilleros', algunes de les quals amb videoclips d'Andrés Duque. També han confirmat que el futur projecte musical inclourà una versió de 'Soy el novio de la muerte', himne de la legió espanyola.

Segons apunten en el missatge inclòs al final del videoclip, que es pot veure a les principals plataformes de vídeo d'internet, 'Els segadors' apareix en la versió "alliberat del pes retrògrad del catalanisme, servint a una causa millor" i destaquen l'interès en les armes, que es repeteix en forma de tornada.

stats