Cultura
Cultura 15/12/2012

La Nit de la Cultura, un clam en favor de la llengua i les senyes d'identitat mallorquines

Els premis 31 de desembre de l'Obra Cultural Balear es van atorgar, entre d'altres, al grup valencià Obrint Pas, l’Associació Bany-Al-Bahar de Banyalbufar, l'actor Antoni Gomila i l'escriptor Francesc Vicens

Ara
1 min
Foto de grup dels Premis 31 de desembre

ManacorUn Auditori de Manacor ple de gom a gom va acollir divendres a la nit la gala de La Nit de la Cultura organitzada per l'Obra Cultural Balear, una cerimònia marcada per les polítiques contra la llengua i la cultura dels governs de Bauzá i Rajoy i que va ser un clam en favor de la llengua i la identitat cultural mallorquina. Durant l'acte s'han lliurat els premis 31 de desembre a diferents persones i entitats que s'han destacat el 2012 per la seva tasca en favor de la llengua, la cultura i el país.

Els guardonats han sigut l'Associació Bany-Al-Bahar de Banyalbufar, el pedagog Cels Calviño, la Plataforma Crida, el COAPA, l'Assemblea de Mestres i Professors en català, la plataforma Enllaçats pel Català, l'actor Antoni Gomila per l'obra 'Acorar', el 'Diccionari de partits polítics de les Illes Balears', Francesc Vicens pel llibre 'Paradise of Love', Bernat Gasull (de la Plataforma per la Llengua), el grup valencià Obrint Pas, els vaguistes de fam Jaume Bonet i Tomeu Amengual.

La gala, presentada per Elisabet Carnicé, de Televisió de Catalunya, i per Rafel Gallego, va començar amb la intervenció del batle de Manacor, Antoni Pastor, que va ironitzar sobre la seva expulsió del PP i va remarcat l'orgull de formar part d'un municipi en què un 85% dels regidors de diferents ideologies es van posar d'acord a favor de la llengua pròpia. Durant l'acte han actuat les formacions pop en català Obrint Pas, Antònia Font i The Mamzelles. La gala serà retransmesa en diferit el proper 6 de gener, a les 23.30 hores, pel Canal 33. Segons l'OCB, IB3 no va respondre a l'oferta de l'entitat per retransmetre l'acte.

stats