NIT DELS MUSEUS
Cultura 12/05/2011

48 centres de l'àrea metropolitana de Barcelona participaran en la Nit dels Museus

La nit del dissabte 14 de maig els centres culturals de Barcelona i la seva àrea metropolitana oferiran més de seixanta activitats gratuïtes i es podran visitar una cinquantena d'exposicions temporals

Redacció
1 min
Concet al MNAC a la Nit dels Museus 2010

Barcelona @font-face { font-family: "Times New Roman"; }p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal { margin: 0cm 0cm 0.0001pt; font-size: 12pt; font-family: "Times New Roman"; }table.MsoNormalTable { font-size: 10pt; font-family: "Times New Roman"; }div.Section1 { page: Section1; } Un total de 48 museus de Barcelona i la seva àrea metropolitana participaran el dissabte dia 14 en la Nit dels Museus, en la qual oferiran activitats molt diverses, com ara concerts, dansa, recitals poètics, sessions de màgia, performances, visites comentades i teatralitzades, sessions audiovisuals i activitats familiars.

Onze centres museístics s'han afegit a aquesta iniciativa respecte a l’any passat: Arxiu Fotogràfic de Barcelona, DHUB Museus, Espai Mercè Sala, Fundació Vila Casas, MUHBA El Call, MUHBA Temple d'August, Museu d'Idees i Invents de Barcelona, Museu de Ceràmica, Museu de la Xocolata, Teatre Museu el Rei de la Màgia i Museu de les Ciències Naturals.

D'altra banda, coincidint amb la celebració del festival Barcelona Poesia 2011, en setze museus de la ciutat es durà a terme l'activitat "Poemusa-12", en què quatre actors i actrius s'ofereixen a recitar poemes als usuaris durant la visita.

Com a novetat, en aquesta edició s'organitza "L'art surt al carrer", una iniciativa en la qual el col·lectiu Walking Gallery desfilarà per la ciutat portant a sobre obres d'art de diferents artistes. El recorregut començarà a la Pedrera i acabarà a la Virreina Centre de la Imatge, i passarà per la Fundació Suñol, la Fundació Antoni Tàpies, la Fundació Francisco Godia, l'Espai Cultural Caja Madrid, el CCCB, el MACBA i l'Arts Santa Mònica.

Promoguda pel Consell d'Europa, la Nit dels Museus se celebra des de l'any 2007 amb la participació de més de 3.000 museus i centres de 40 països.

stats