Música
Cultura 30/08/2020

Les Nits d'Acústica tanca edició amb èxit de públic

S'han aconseguit exhaurir les localitats de deu dels quinze concerts programats a Figueres

Ara
2 min
Un moment del concert de Suu

FigueresLes Nits d'Acústica ha tancat una nova edició amb prop de 7.000 espectadors, cosa que suposa un "èxit de públic", malgrat les dificultats que ha tingut el festival. El director, Xavi Pascual, explica que han hagut de lluitar contra "tots els elements". En aquest sentit, la climatologia s'ha afegit al coronavirus i ha amenaçat la majoria de concerts, si bé al final només s'ha anul·lat el de Gertrudis. Pascual també ha destacat "la seguretat" que hi ha hagut i reivindica que "s'han guanyat el dret a continuar treballant".

Des de dijous a Figueres s'hi han fet una desena de concerts repartits en tres espais, el Parc de les Aigües, el claustre Ramon Muntaner i el Teatre Jardí. Ha sigut la versió reduïda del tradicional festival Acústica i que l'organització ha batejat com les Nits d'Acústica. En total, hi han passat prop de 7.000 persones, o el que és el mateix, gairebé tots els espectadors que hi podien anar.

Mal temps en època de pandèmia

Una xifra que el director del festival, Xavi Pascual, destaca i encara més tenint en compte "les dificultats" contra les quals han hagut de lluitar. En aquest sentit, recorda que van presentar el festival quinze dies abans de començar i, tot i això, es van trobar amb un canvi en la normativa sobre els espais, un altre canvi en relació amb fumar i un anunci "alarmista" del president Torra.

A més, el temps ha sigut un altre dels inconvenients amb què ha topat el festival. Tant divendres com dissabte l'amenaça de pluja feia patir l'organització. I és que els diferents espais, deixant de banda el Teatre Jardí on es feia l'Acustiqueta, són oberts i en cas de pluja obligaven a anul·lar els espectacles.

Malgrat que l'amenaça va ser present durant els dos últims dies, al final només es va acabar suspenent el concert de Gertrudis del Parc de les Aigües. Totes aquestes dificultats han portat a valorar "molt positivament" el resultat final i Pascual reivindica que s'han guanyat el dret de continuar treballant en espectacles de música. "Hem demostrat que fent les coses bé la gent se sent més segura en un concert que en un supermercat o un bar i vol consumir cultura", remarca.

Un format que "funciona"

El director de les Nits d'Acústica explica que el format que han presentat "funciona" i que s'assembla als inicis de l'Acústica. "Són llocs més tancats, més recollits. Té una mica l'esperit d'abans", remarca. Pascual valora la feina que han fet per "adaptar" els espais i "l'afecte" que hi ha posat.

Finalment, ha explicat que el fet d'haver cobrat entrada pretenia assegurar que l'espectador vingués al concert, i no passés com en "altres festivals" on s'han trobat que molta gent finalment no hi anava i el concert quedava mig buit. En relació amb l'Acústica 2021, Pascual ha preferit no pronunciar-s'hi: "Si no sabem com estarem d'aquí deu dies, imagina't d'aquí un any".

stats