Arts escèniques
Cultura 22/08/2015

Comença un nou festival de circ a Catalunya

El Giracirc se celebra al llarg d'aquest cap de setmana a Collsuspina i presenta espectacles com 'Entredós', de la companyia Capicua o 'L'home bala', d'Albert Vinyes

Acn
2 min
Imatge de 'L'home bala', un dels espectacles del Giracirc

Collsuspina'L'home bala', d'Albert Vinyes, ha estat l'espectacle que ha donat el tret de sortida a la primera edició del Festival Giracirc, que se celebra al llarg d'aquest cap de setmana a Collsuspina (Moianès). Vinyes, vestit amb la pertinent capa de superheroi, ha sortit disparat del canó. El Giracirc neix amb la intenció de convertir-se en un referent del circ a la Catalunya central "i si pot ser a escala nacional". El poble espera rebre més d'un miler de visitants. Del programa, en destaca l'obra "Entredós" de la Companyia Capicua, que es representarà aquest dissabte al vespre a l'escenari central.

Un cop ha acabat l'espectacle de 'L'home bala', l'alcalde Oriol Batlló (ERC) ha inaugurat oficialment el Festival Giracirc amb el llançament del "Xupinazo" just davant de l'Ajuntament. Fins aquest diumenge al migdia, Collsuspina reunirà pallassos, acròbates i malabaristes. "Tindrem totes les facetes del circ", ha subratllat l'alcalde, que ha recordat que es tracta del primer festival de circ de la Catalunya central i que l'objectiu és "convertir-nos en un referent nacional del món del circ".

Mirant cap al públic familiar

El productor executiu del Festival, Xavier Vinuesa, també espera que el Giracirc es converteixi en un "referent", però ha afegit que "aquesta primera edició ha de marcar el futur del festival". "Estem carregats de somnis i d'il·lusions", ha indicat. El festival està encarat a un públic familiar, però l'organització preveu reunir programadors en futures edicions.

Durant aquests dos dies hi haurà espectacles, concerts i tallers de malabars. Del programa destaca per exemple l'obra 'Entredós', de la Companyia Capicua. El director artístic del Giracirc, Moi Jordana, ha explicat que es tracta d'una obra que ja s'ha representat en més de 60 ocasions a Catalunya i a l'Estat, i que també serà a la Fira de Tàrrega. A Collsuspina es podrà veure aquest dissabte a dos quarts de nou del vespre a l'escenari central.

També hi ha expectació per l'espectacle de malabars 'Kompass', de la Companyia Saltoka, que començarà a tres quarts de sis de la tarda a la plaça de l'Ajuntament. D'altra banda, aquest diumenge a les dotze del migdia a l'escenari central es representarà 'Repartiendo Amor', de la Companyia Arritmados, formada entre Madrid i Suïssa.

stats