Sant Jordi
Cultura 21/04/2011

Najat El Hachmi i Teresa Solana participaran al Pen World Voices Festival de Nova York

Ciutats com Quebec, Berlín i París organitzen activitats per commemorar la festa de Sant Jordi

Redacció
2 min
Najat El Hachmi

BarcelonaAl costat de grans noms de la literatura internacional com Irvin Welsh, Andrea Levy, Mathias Énard o Amélie Nothomb, Najat El Hachmi i Teresa Solana participaran al PEN World Voices Festival de Nova York, que tindrà lloc entre el 25 d'abril i l'1 de maig.

El festival té com a objectiu donar a conèixer la literatura del món al públic nord-americà. Entre els actes previstos, destaquen la taula rodona en què es presentarà la traducció de Bearn o La casa de nines, de Llorenç Vilallonga, o el projecte de traducció d'El quadern gris, que està previst que es publiqui el 2013 per l'editorial New York Review of Books Classics.

Dimecres 27 d'abril, Teresa Solana conversarà amb autores quebequeses i georgianes sobre els diferents contextos a l'hora d'escriure i les identitats locals o nacionals. L'endemà, Najat El Hachmi compartirà taula amb escriptores que han influenciat la seva carrera, com la periodista i novel·lista palestina Rula Jebreal i l'autora teatral sudanesa Leila Aboulela.

A més de Nova York, altres ciutats del món com Belgrad, Berlín o París, entre d'altres, organitzaran activitats per commemorar la festa de Sant Jordi, en col·laboració amb l'Institut Ramon Llull.

El Casal Català de Quebec ha preparat pel 26 d'abril una vetllada literària a la Grande Bibliothque, amb intercanvis de llibres, lectura multilingüe i entrega de roses. La llibreria Barnes & Noble de l'Upper East Side Nova York acollirà l'1 de maig la conferència Barcelona on stage, a càrrec de la professora Sharon Felman, autora del llibre Eye of the Storm: Contemporary Theater in Barcelona.

A Alemanya s'estrenarà per primera vegada Pedra de tartera. L'adaptació de Joaquim Vila de l'obra de Maria Barbal es representarà a partir del 27 d'abril al teatre de Meiningen, dirigida per Jan Steinbach.

París celebrarà la segona edició del concurs literari i el 5 de maig, la delegació catalana realitzarà un acte en solidaritat amb el Japó en què es distribuïrà l'última obra del Premi Internacional Catalunya, l'1Q84 d'Haruki Murakami.

Sèrbia i Hongria també celebraran activitats relacionades amb la diada de Sant Jordi. A la ciutat de Szeged, a més de parades de llibres es projectarà el film Pa Negre.

stats