Cultura 29/01/2015

La novel·la pòstuma de Joan Barril arriba a les llibreries el 4 de febrer

Efe
1 min
‘El cafè de la República’ tanca  arran de la mort de Joan Barril

BarcelonaLa novel·la pòstuma de l'escriptor Joan Barril, 'La dona immòbil', una història d'històries que graviten entorn d'una dona molt atractiva, arribarà a les llibreries el 4 de febrer, el mateix dia en el qual rebrà un homenatge amb la participació de l'escriptor Vicenç Villatoro, informa Edicions 62.

Villatoro, gran amic de Barril, i el periodista David Guzmán, amb qui l'escriptor va coincidir a Barcelona Televisió, seran els encarregats de conduir l'acte d'homenatge, que se celebrarà dimecres que ve a la Casa del Llibre de Barcelona.

A 'La dona immòbil', una dona, Helena Graus, és el centre d'atenció de quatre homes, amb els quals, en diferents moments de la seva vida, va mantenir una relació sentimental. Un és el seu marit, un polític d'èxit que es presenta a unes eleccions imminents; un altre és un pianista de renom i amant actual; el tercer és un ric i solitari financer amb qui va estar de jove i l'altre personatge és un metge compromès amb qui havien estat amics. Els diferents personatges acaben coincidint en una casa a la muntanya, on, aïllats per una gran nevada, floreixen sentiments i antics afectes, però també la por, el penediment i l'expiació. També hi ha un vell pastor que posarà en evidència que les conseqüències del passat condicionen el futur.

L'escriptor i periodista Joan Barril, que va morir el passat dia 13 de desembre, va publicar centenars d'articles d'opinió en els diferents mitjans de comunicació en els quals va col·laborar al llarg de la seva vida i de la seva obra literària destaquen novel·les com 'Un submarí als estovalles', 'Parada obligatòria' o 'Tots els ports és diuen Helena'.

stats