Cinema
Cultura 23/05/2014

Juliette Binoche busca un premi a Canes

L'actriu francesa protagonitza 'Sils Maria' d'Olivier Assayas, una de les candidates a la Palma d'Or

Efe
1 min

CanesEl cineasta francès Olivier Assayas ha presentat aquest divendres a Canes la pel·lícula 'Sils Maria', que competeix per la Palma d'Or. La protagonista del film és Juliette Binoche, que ja va guanyar el premi d'interpretació del festival al 2010 per 'Còpia certificada' d'Abbas Kiarostami. Completen el repartiment Chloe Moretz, Mia Wasikowska i Kristen Stewart.

Assayas ha explicat que el film "només funciona amb actors tan generosos com Binoche, Stewart o Chloe Moretz perquè en el fons es tracta d'una qüestió de confiança , que és el que determina la feina i poder arribar al fons", ha afirmat el cineasta a la roda de premsa.

Binoche interpreta el paper de Maria Enders, una actriu famosa vinguda a menys i coneguda per un polèmic paper que va interpretar fa 20 anys, que s'obsessiona amb una altra més jove perquè interpreta el mateix paper en un 'remake'. Enders també hi actua però hi fa un paper de dona madura. Per preparar-se la nova interpretació s'aïlla a Sils Maria (Suïssa) amb la seva assistent (Stewart).

"Per la Kristen fer-me d'assistent va ser molt divertit, a més, ella està més dins el món dels paparazzi", ha explicat Binoche. L'actriu francesa ha assegurat que li agrada posar-se al servei de l'ésser humà, "aquest és el privilegi de ser actriu", i també que va acceptar el paper perquè "el guió un gran potencial", ha reconegut Binoche. Assayas ha explicat que va rodar la pel·lícula en anglès perquè "volia obrir la història a una perspectiva més àmplia i l'anglès semblava una opció òbvia.

stats