Festivals
Cultura 29/05/2022

"El talent creatiu i la cultura en català estan molt vius, especialment entre el jovent", diu Xavier Antich

La primera edició del festival Límbic tanca amb l'assistència de 22.000 persones

ARA
2 min
El concert de 31FAM

La primera edició del festival Límbic, la cita itinerant de cultura contemporània en català organitzada per Òmnium Cultural, va tancar ahir amb la participació d’unes 22.000 persones. El Límbic va oferir una cinquantena de demostracions de cultura contemporània celebrades a peu de carrer, gratuïtes i per a tots els públics. El president d’Òmnium Cultural, Xavier Antich, va destacar que aquesta xifra d’assistents supera les expectatives de l’organització. "Aquesta primera edició demostra que el talent creatiu del país i la cultura en català estan molt vius, especialment entre el jovent”, va assegurar Antich.

Després d’una primera jornada multitudinària al centre de la ciutat amb una vintena d’activitats com el monòleg d’Oye Polo o els concerts de Ferran Palau i Maria Jaume, dissabte el festival es va traslladar al Parc de Vallparadís, on des de primera hora i fins ben passada la mitjanit hi havia programades una trentena d’activitats en diversos espais. Entre d’altres, van tenir lloc recitals de poesia dels guanyadors del Premi d’Honor de les Lletres Catalanes del 2020 i el 2022, Enric Casasses i Antònia Vicenç, aquesta última acompanyada de joves poetes locals. Altres activitats de la segona jornada de festival va ser el projecte poètico-musical de Vladivostok, la dupla formada per Maria Callís i Irene Fontdevila, les actuacions dels Minyons de Terrassa i l’espectacle La Moreneta, en què Silvia Albert i Luiz Felipe qüestionen els discursos sobre migració a l’estat espanyol. També van actuar la companyia de teatre Liant la Troca i les de circ Eia i Tub d’Assaig 7’70, i Adelaida i la pianista Lucía Fumero. Ja a la nit, van tancar la programació del Límbic 2022, en presència de milers de persones i reivindicant la llengua catalana, els concerts de Galgo Lento, Ginestà i 31FAM.

Límbic és un nou festival itinerant de creació contemporània organitzat per Òmnium Cultural i sota la direcció artística de La Sullivan. La seva primera edició es va celebrar en col·laboració amb l'Ajuntament de Terrassa.

stats