CINEMA
Cultura 18/01/2012

'Pa negre' espera el primer veredicte de Hollywood

Avui s'anuncien els 9 semifinalistes a l'Oscar

Xavi Serra
1 min
Primera final de 'Pa negre'

BarcelonaCom els documentals i els llargs d'animació, l'Oscar a la millor pel·lícula de parla no anglesa segueix un procediment lleugerament diferent de la resta de premis: abans de les nominacions definitives, l'Acadèmia de Hollywood redueix la llista de 63 candidats presentats per les diverses acadèmies del món a tan sols 9 títols, el que s'anomena la shortlist.

Avui al vespre –l'Acadèmia no ha fixat l'hora i podria ser entrada la matinada– es coneixeran les 9 pel·lícules que formen part d'aquesta llista, entre les quals, evidentment, podria haver-hi Pa negre.

La selecció, però, no significa la nominació de la pel·lícula als Oscars, només és un primer pas: les cinc pel·lícules finalistes, les nominades, es coneixeran el 24 de gener.

La presència de Pa negre a la shortlist constituiria una gran fita, però només seria un altre pas en la cursa dels Oscars.

Si ho aconsegueix, el nombre de rivals disminuirà sensiblement, però augmentarà el nivell. L'absència a la shortlist, però, significaria el final del somni d'aconseguir el primer Oscar per al cinema català.

El director Agustí Villaronga, la productora Isona Passola i els actors Francesc Colomer i Marina Comas han estat els últims dies als Estats Units per fer l'esprint final per promocionar la pel·lícula, amb parades a Palm Springs, Hollywood, Los Angeles i Nova York.

stats