CINEMA
Cultura 21/12/2011

L'Oscar de 'Ciutadà Kane' és venut en subhasta

L'estatueta ha estat comprada per més de 600.000 euros. La casa de subhastes no ha volgut revelar el nom del licitador, tot i que se sap que la segona oferta venia del mag David Copperfield

Ara
1 min
Ciutadà Kane

BarcelonaL'any 1941, Orson Welles va dirigir Ciutadà Kane, una pel·lícula que amb els anys ha estat considerada gairebé per unanimitat entre la crítica un dels millors films de la història del cinema. I, tot i que només va endur-se un dels premis de l'Acadèmia de Hollywood, sembla que es tracta de l'Oscar més buscat dels anuaris. L'estatueta que Welles va recollir en la categoria de millor guió original ha estat venuda en subhasta a Califòrnia per 861.542 dòlars, uns 600.000 euros.

Sembla que el recorregut d'aquest trofeu ha estat més marejat que el de Rosebud –sense spoilers–. Se suposa que Welles va fer-lo servir per pagar un deute. Pocs anys després, el 1950, l'Acadèmia va estipular que tots els guanyadors signessin un document conforme mai no intentarien vendre les estatuetes. Durant anys es va creure que l'Oscar de Welles s'havia perdut, però el 1994 el seu nou propietari va intentar intercanviar-lo per una bona suma de diners.

Ara ha anat a parar a terceres mans. Tot i que la casa de subhastes no ha volgut informar del nom del comprador, sí que ha dit que la segona suma més copiosa que s'havia sentit durant la licitació venia de casa del mag David Copperfield.

stats