Cinema
Cultura 28/09/2011

'Pa negre' representarà Espanya als Oscar

La pel·lícula d'Agustí Villaronga ha superat en la votació final a 'La piel que habito' de Pedro Almodóvar i 'La voz dormida' de Benito Zambrano

Redacció
1 min
L'equip de 'Pa negre' celebra l'elecció

BarcelonaPa negre ha estat finalment l'escollida per representar Espanya a la pròxima edició dels Oscars. La pel·lícula d'Agustí Villaronga, que adapta diferents textos d'Emili Teixidor, s'ha imposat a les altres dues precandidates: La voz dormida, de Benito Zambrano i La piel que habito, de Pedro Almodóvar. El film del manxec, que ja ha guanyat dues estatuetes, era el principal favorit per representar Espanya als Oscar, sobretot després de la seva reconciliació amb l'Acadèmia espanyola.

El film de Villaronga lluitarà ara per una nominació en la categoria de Millor pel·lícula de parla no anglesa. Per primera vegada, una pel·lícula en català podria endur-se un Oscar. Però abans d'això, l'Acadèmia americana haurà d'anunciar si Pa negre és candidata al premi en la lectura de les nominacions que es farà el 24 de gener del 2012.

L'Acadèmia espanyola també ha escollit la pel·lícula triomfadora dels premis Gaudí i dels Goya per representar Espanya als premis Ariel de Mèxic.

stats